У Вільшані відкрили пам’ятник Великому Кобзареві

У Вільшані відкрили пам’ятник Великому Кобзареві

Учора у селі Вільшана Городищенського району відбулася знакова подія – відкриття пам’ятника Тарасові Шевченку. Саме тут він здобув свої перші навики малювання, тому недарма на постаменті зображений молодий художник в накидці та у вишитій українській сорочці, у правій руці якого – пензель, а в лівій – палітра. Фігура розміщена на постаменті висотою 1 м 47 см. До Вільшани пам’ятник доставили зі Львова.
Композиція пам’ятника виконана авторською групою в складі скульпторів: керівника, голови Національної спілки художників України Володимира Чепелика, скульпторів-авторів Івана Мельничука, Василя Білея та архітекторів-авторів Василя Дмитренка, заслуженого архітектора України, члена Національної спілки архітекторів України Сергія Фурсенка.

На відкриття пам’ятника завітали голова обласної державної адміністрації Юрій Ткаченко, голова обласної ради Валентина Коваленко, а також учасники Всеукраїнського шевченківського форуму. Були присутні й представники духовенства, зокрема владика Софроній, владика Іоан.
До всіх присутніх звернувся письменник, Герой України Юрій Мушкетик, який зазначив, що саме з цієї землі вийшов Шевченко:
– Він піднявся до просвітителів, до енциклопедистів і перевершив їх. Він наша совість і наша гордість, він творець нашої мови, він творець нашої культури. Якби ми завжди наслідували заповіти Шевченка, то б не мали б тих лих, які маємо сьогодні. Але надалі ми повинні ці заповіти виконувати, особливо в такий тяжкий час, як сьогодні.

Також всіх скульпторів, архітекторів, керівників робіт та тих, хто долучилися до організації встановлення пам’ятника, було нагороджено почесними відзнаками.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x