Садівники проти мурах: народні засоби в боротьбі з комахами

Садівники проти мурах: народні засоби в боротьбі  з комахами

* Варимо настій полину і щоразу підливаємо в мурашник, через день закладаємо туди ж розрізані часточки часнику.
* Скористайтеся соняшниковою олією після термічної обробки (але не свіжою!). Наприклад, підсмажили млинчики – і залишок олії вилийте в мурашник: після цього чисельна армія комах помітно порідшає.
* Мурахи не люблять різких запахів: оббризкування анісовою водою (5 крапель анісової олії на 1 літр води) допоможуть позбутися непрошених гостей.
* Помідори – теж чудовий засіб від мурашок на городі. Покладіть між грядок помідорове бадилля, і запах відлякає комах.
* Змішайте порошок гіркого перцю (краще червоний), додайте 1 ст. л. засобу для миття посуду і залийте цю суміш літром окропу. Отриману рідину настоюйте добу, процідіть і обробіть кущі, дерева й мурашники. Такий спосіб згодиться не тільки від мурашок, а й від жучків і гусениць на інших рослинах.
* Пшоняна крупа – простіший метод вивести мурах звідусіль: із будинку, газону, городу й теплиці. Просто посипте пшоном ділянку, яку облюбували мурахи. Навесні або восени, саме перед посівом або ж після збирання врожаю, насипте крупи не тільки в теплиці й парники, але й по всій ділянці.
* Отруйним для комах є і солоний оселедець. Усю рибу жертвувати не доведеться. Вистачить об’їденого хребта із хвостом та головою, який ви просто покладете на мурашник. Мурахи сповзаються на рибний кістяк і гинуть.
* Виводить мурах і приправа з кухні – пакетик меленої кориці. Для цього треба зняти верхній шар мурашника й посипати корицею.
* Ще один ефективний метод – розчинити 1 ст. л. попелу в 1 ст. л. води. Цією сумішшю змажте картонку й покладіть її поверх мурашника.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x