Як лікувати сонячні опіки в домашніх умовах

Як лікувати сонячні опіки в домашніх умовах

Сонячні опіки не тільки приносять дискомфорт, але й можуть сильно зашкодити нашому здоров\’ю. Про методи домашньої реабілітації і як захистити себе від впливу сонячних променів – читайте в нашому матеріалі. Що може бути кращим за яскраві промені, що гріють нас на пляжі? Але вони можуть бути небезпечними.

Сонячний опік можна отримати при дії ультрафіолетових променів. Зазвичай ураження шкіри променями відбувається через тривале перебування на пляжі. Якщо не використовуєте засоби захисту від сонячних опіків, це може негативно вплинути на шкіру і стан здоров\’я.

Сонячні опіки можуть бути двох ступенів. Перший ступінь – менш болісний, а при опіках другого ступеня на шкірі з\’являються пухирі, наповнені рідиною. В такому разі існує небезпека значних пошкоджень шкіри: відбувається пошкодження клітин ДНК, що в підсумку провокує появу ракових клітин в організмі.

Світла шкіра найбільше схильна отримати сонячні опіки. Досить 20−30 хвилин перебування під прямими сонячними променями, як вона миттєво обгорає. Симптоми опіків з’являються не відразу, розпізнати їх можна тільки через кілька годин.

Що робити при сонячних опіках? Для того, щоб наслідки опіку були менш болісними, треба діяти оперативно, інакше шкіра може постраждати ще більше. Щойно виявите перші ознаки ураження, сховайтеся в тінь. Особливо уважним слід бути з опіками на обличчі і шиї, бо вони можуть призвести до набряків і затруднення дихання. Якщо шкіра не надто постраждала, досить прийняти холодний душ і використовувати аптечні препарати, що допомагають у боротьбі з опіками.

У жодному разі не треба змащувати шкіру олією, спиртом, тваринними жирами, одеколоном. Це може нашкодити й уповільнити лікування опіку. Уникайте сонячних променів, навіть з використанням сонцезахисних засобів, поки опіки гояться. Щоб заспокоїти рани й пришвидшити загоєння, носіть вільний одяг і пийте більше води, адже опіки призводять до зневоднення організму. Крім того, приймайте протизапальні препарати.

Не можна наносити будь-які косметичні засоби для шкіри, розкривати бульбашки і змащувати шкіру засобами, що містять спирт.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x