Свято на воді: вперше у Черкасах відбувся SUP-фестиваль

Свято на воді: вперше у Черкасах відбувся SUP-фестиваль

Веслували на дошках, тримали баланс, змагалися і відпочивали – так на черкаському пляжі відбувся перший в області SUP-фестиваль. Ловити хвилю прийшли сотні містян, для них тут організували аматорські запливи та спортивні локації. Упродовж дня бажаючі могли взяти участь у майстер-класах, водних битвах та зайнятися йогою.

Захід організували учасники команди Dnipro SUP Team та Черкаської обласної федерації SUP-веслування та серфінгу.
– Мета фестивалю – показати черкащанам, що таке SUP і з чим його їдять. Насправді – це універсальний вид відпочинку, впродовж якого можна змагатися, займатися йогою, ходити в походи, плавати з дітьми. Окрема дисципліна – це Dragon SUP, тобто перегони на дошках для команди з чотирьох людей, – каже співорганізатор фестивалю, співзасновник команди Dnipro SUP Team та Черкаської обласної федерації SUP-веслування і серфінгу Любомир Коломієць.

Свято на воді: вперше у Черкасах відбувся SUP-фестиваль

Перед тим, як стати на воду, учасники зробили ранкову зарядку разом із тренером Денисом Городнюком. Особливу увагу приділили м’язам, що напружуються під час веслування. Руханку виконували як дорослі, так і діти, адже SUP не має вікових обмежень.
– Вперше став на дошку і хвилювався, бо не хотів падати. Якщо це під силу дітям, вирішив, що зможу. І все вийшло. Головне – стати, відчути баланс і гребти. Не складно, дуже сподобалося, – ділиться враженнями учасник фестивалю Дмитро Подорожко.

Свято на воді: вперше у Черкасах відбувся SUP-фестиваль

Разом із фестивальною частиною Черкаси приймали чемпіонат із Dragon SUP. Для участі приїхали учасники із Києва, Дніпра, Вінниці та Запоріжжя. Головний приз – підтримка команди-переможця Всеукраїнського чемпіонату з веслування на Dragon SUP в 11 city tour 11–15 вересня в Голандії.
Участь у професійному запливі узяв учасник команди «Dnipro SUP Team» Олександр Заруба:
– В Черкасах SUP лише набирає обертів. Масово він з’явився лише в цьому році. Ми заохочуємо всіх спробувати. Стати на дошку може кожен, головне – вийти із зони комфорту і не боятися впасти. Ще багато залежить від вестибулярного апарату. Декому вдається встояти з першого разу, хтось вчиться довше. Але коли спробував один раз, хочеться іще. Тому долучайтеся.

Свято на воді: вперше у Черкасах відбувся SUP-фестиваль

Ловила хвилю Вікторія Пожар

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x