Вересневу погоду на Черкащині прогнозують до кінця тижня

Вересневу погоду на Черкащині прогнозують до кінця тижня

У північних широтах сформувався висотний циклон, під нього і підлаштовується приземна циклонічна депресія – це зона із кількома центрами найнижчого атмосферного тиску. Як правило, така синоптична ситуація тривала, оскільки у цій баричній зоні формуються і розвиваються нові циклони, невтомно надсилаючи атмосферні фронті, які несуть дощі і прохолоду.
Тож поточний робочий тиждень дебютуватиме похолоданням та періодичними короткочасними дощами, грозами, при грозах шквали та ймовірний град, повідомляє начальник Черкаського обласного гідрометцентру Віталій Постригань.

Температура повітря знизиться на 3-4º, при кліматичній нормі на цей час 19-20º, очікується 16-17º, що відповідає кінцю серпня-початку вересня.

Ночі та ранки будуть прохолодними – 8-13º, що негативно впливатиме на теплолюбні сільгоспкультури, вдень комфортні – 18-23.
Прогнози говорять про те, що повернення спеки не варто очікувати як мінімум до середини липня.

Незважаючи на зміну погоди, у нашому регіоні до 10 липня утримується складна ситуація з пожежною небезпекою. Епіцентром надзвичайної пожежної небезпеки є Черкаський район, де її показник дуже високий – 17 000! Будьте обережні з вогнем!

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x