Черкаські рятувальники проводять роз’яснювальну роботу під час жнив (ВІДЕО)

Черкаські рятувальники проводять роз’яснювальну роботу під час жнив (ВІДЕО)

З метою запобігання виникнення пожеж у місцях збору та зберігання врожаю, інспекторським складом районних відділів та секторів Управління ДСНС, проводиться інформаційно–роз’яснювальна робота серед працівників сільськогосподарських підприємств, виробнича діяльність яких пов’язана зі збиранням переробкою та зберіганням врожаю ранніх зернових культур. Про це інформує пресслужба ДСНС України в Черкаській області.

Такі інформаційно-профілактичні заходи щодо забезпечення належного стану пожежної безпеки та підготовки сільгосппідприємств, провели в Черкаському, Уманському, Корсунь-Шевченківському, Кам”янському та Драбівському районах.

Рятувальники особливу увагу звернули на наявність та ширину протипожежних смуг, а також наявність попереджувальних знаків про небезпеку з вогнем. Прискіплива увага фахівців Управління ДСНС традиційно була прикута і до стану техніки та агрегатів, які задіяні на збиранні й транспортуванні врожаю.

На завершення заходів співробітники ДСНС вручили комбайнерам листівки, в яких викладені основні правила пожежної безпеки під час роботи в полі.

Шановні громадяни!

Управління ДСНС у Черкаській області нагадує:

У період збирання врожаю категорично забороняється:

– палити біля хлібних масивів;

– розкладати багаття на полях та поблизу них;

– спалювати стерню, післяжнивні залишки;

– полювати неподалік ланів;

– допускати проїзд чи стоянку техніки, окрім спеціально обладнаної, ближче, ніж за 100 м від хлібних масивів;

– дорослі повинні нагадати дітям про правила пожежної безпеки та подбати, щоб вони не бавилися з вогнем поблизу сільгоспугідь;

– зернозбиральна техніка має виходити в поле справною та повинна бути обладнаною первинними засобами пожежогасіння. Зокрема, вогнегасниками, лопатами та мітлами-хлопушками;

– обов\’язкова наявність іскрогасників на тракторах.

Пам’ятайте, що дотримання всіх вимог – це гарантія збереження врожаю від пожежі!

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x