Посадовець привласнив понад тисячу тонн вугілля

Посадовець привласнив понад тисячу тонн вугілля

У Черкаській області співробітники Служби безпеки України викрили та припинили протиправну діяльність директора одного з комунальних підприємств, який заволодів комунальним майном та завдав збитків обласному бюджету на суму понад 1 мільйон 500 тисяч гривень. Про це інформує прес-група УСБУ у Черкаській області.

У лютому 2013 року між одним із місцевих товариств з обмеженою відповідальністю та комунальним підприємством укладено угоду на поставку вугільної продукції. Отримавши понад тисячу тонн вугілля, генеральний директор вивіз його на власні склади та зник. Підозрюваного оголосили у розшук та встановили, що він повернувся на Донеччину, де постійно проживав. Правоохоронці повідомили йому про підозру у вчинені злочину.
Досудове розслідування у кримінальному провадженні стосовно посадовця за ознаками вчинення злочину, передбаченого ч. 5 ст. 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) Кримінального кодексу України триває.
Санкція статті передбачає відповідальність у вигляді позбавлення волі терміном від 7 до 12 років з втратою права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років із конфіскацією майна.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x