Реабілітаційні заходи для дітей з інвалідністю внаслідок дитячого церебрального паралічу

Реабілітаційні заходи для дітей з інвалідністю внаслідок дитячого церебрального паралічу

Заступник начальника управління – начальник відділу соціальних гарантій департаменту соціальної політики Черкаської міської ради Матвійчук Наталія Миколаївна інформує те, що згідно з постановою Кабінету Міністрів України №309 «Про затвердження Порядку використання у 2019 році коштів, передбачених у державному бюджеті для здійснення реабілітації дітей з інвалідністю внаслідок дитячого церебрального паралічу» департамент соціальної політики Черкаської міської ради направляє дітей з інвалідністю внаслідок дитячого церебрального паралічу до реабілітаційних установ для забезпечення реабілітаційними заходами.

Реабілітаційні заходи для дітей з інвалідністю внаслідок дитячого церебрального паралічу надають заклади охорони здоров’я будь-якої форми власності та організаційно-правової форми або їх відокремлені підрозділи, що забезпечують медичне обслуговування населення на основі відповідної ліцензії та професійної діяльності медичних (фармацевтичних) працівників, а також реабілітаційні установи, підприємства, заклади, у тому числі їх відділення, структурні підрозділи незалежно від форми власності, які мають ліцензію на провадження господарської діяльності з медичної практики.

Перелік реабілітаційних установ, закладів охорони здоров’я формується Фондом соціального захисту інвалідів та розміщується на веб-сторінці Фонду соціального захисту інвалідів ispf.gov.ua у розділі – «Реабілітація дітей з інвалідністю внаслідок ДЦП» – «Перелік реабілітаційний установ, закладів охорони здоров`я».

Вартість реабілітаційних заходів для кожної дитини визначається реабілітаційною установою відповідно до індивідуальної програми реабілітації, в якій зазначаються обсяг і строки проведення таких заходів.

Гранична вартість реабілітаційних заходів не перевищує для однієї дитини, яка відповідно до індивідуальної програми реабілітації за більшістю основних категорій життєдіяльності має обмеження I та II ступеня – 16 тис. гривень, III ступеня – 25 тис. грн.

Направлення дітей на реабілітацію здійснюється в порядку черговості, в межах бюджетних коштів за відповідною програмою.

Батькам дітей, які потребують реабілітації у 2019 році, рекомендуємо звернутися до управління соціальних гарантій та персоніфікованого обліку за адресою: бульвар Шевченка, 117, каб. 115, для підготовки необхідних документів. Телефони для довідок: 54 45 87, 37 33 17.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x