Понад 4,5 млн грн надходитиме щорічно до сільських рад області завдяки проведеним цьогоріч земельним торгам

Понад 4,5 млн грн надходитиме щорічно до сільських рад області завдяки проведеним цьогоріч земельним торгам

Протягом І півріччя 2019 року фахівці Головного управління Держгеокадастру у Черкаській області організували та провели 27 земельних аукціонів із продажу права оренди 102 земельних ділянок загальною площею 1 228 га, що розташовані в Городищенському, Драбівському, Жашківському, Золотоніському, Кам’янському, Канівському, Катеринопільському, Лисянському, Маньківському, Монастирищенському, Смілянському, Тальнівському, Чигиринському, Шполянському районах Черкащини. За результатами торгів передано в користування на умовах оренди 47 земельних ділянок загальною площею 636,7 га. Про це повідомляють у Головному управління Держгеокадастру у Черкаській області.

Загальна стартова ціна продажу права оренди зазначених ділянок становила 1 млн 380 тис. грн. У ході торгів орендна плата зросла до 4 млн 548 тис. грн, це в середньому 26,37 % від нормативної грошової оцінки землі ділянок, права оренди яких продано. Додаткові надходження до місцевих бюджетів – 3 млн 168 тис. грн.

Водночас 173 земельні ділянки загальною площею 2 241,6 га виключено з переліку ділянок державної власності сільськогосподарського призначення, право оренди яких набувається на земельних торгах, оскільки їх передано в комунальну власність об’єднаним територіальним громадам.

Довідково:
Електронні торги проводяться відповідно до Постанови Кабінету Міністрів України від 21 червня 2017 р. № 688 «Деякі питання реалізації пілотного проекту із запровадження електронних земельних торгів і забезпечення зберігання та захисту даних під час їх проведення». Із правилами проведення земельних торгів можна ознайомитися на сайті ДП «Сетам». (https://land.setam.net.ua/pravyla-torgiv)

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x