Як новий мульчер доглядає молоді насадження у кам`янському лісгоспі (ВІДЕО)

Як новий мульчер доглядає молоді насадження у кам`янському лісгоспі (ВІДЕО)

Цьогоріч у Кам`янському лісгоспі з’явилася нова сучасна техніка для механізованих доглядів та здійснення освітлення лісових культур. Придбано її за власні кошти підприємства, з метою оптимізації та здешевлення робіт з догляду за молодими насадженнями. Працює новий молотковий роторний мульчер у лісових масивах понад місяць, тож вже можна робити перші позитивні висновки щодо такого нововведення.

Загалом по підприємству обліковується 732 гектари незімкнених лісових культур, переважно дуба звичайного, які потребують здійснення освітлення та постійних доглядів. А це трудомісткий та досить витратний процес – раніше його здійснювали за допомогою кущорізів. Нова ж техніка, в агрегаті з трактором білоруського виробництва, досить швидко та якісно дозволяє звільнити міжряддя у лісових культурах від деревної, чагарникової рослинності та бур’янів. І одночасно перебиває усі ці рештки фактично на подрібнену мульчу.

«Таким чином продовжуємо курс механізації лісогосподарських процесів, відходимо від ручної праці, підвищуємо продуктивність, в рази пришвидшуємо здійснення доглядів за лісовими культурами. Крім того, як мінімум удвічі економимо кошти на кожному гектарі здійснених доглядів», – зазначає директор Кам`янського лісгоспу Віталій Верес.

За його словами, новий мульчер працюватиме в усіх структурних підрозділах підприємства. Окрім основної задачі, покладеної на агрегат, за потреби буде задіяний на виконанні інших лісогосподарських робіт, зокрема, – очищенні від деревної порослі узбіч лісових доріг, територій навколо лісорозсадників та інше.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x