На яблука доведеться витратити більше коштів (СТАТИСТИКА)

На яблука доведеться витратити більше коштів (СТАТИСТИКА)

Рейтинг продукти, вартість яких зросла за перший літній місяць, поширив у Фейсбук голова Асоціації постачальників торговельних мереж Олексій Дорошенко.

За офіційними даними, ціна на яблука зросла на 34%. У червні вони коштували 14,9 грн за кілограм. На другому місці за рейтингом росту цін – картопля. Вартість зросла на 23%. Продавалася середньостатистичною ціною 17,3грн. На третьому місці цукор – на 6%, кілограм якого обходиться в 15,2 грн. Пшеничний хліб із борошна вищого ґатунку на 4%. За кілограм необхідно сплатити 24,1 грн. Вартість пшона зросла на 4%. Червневий цінник – 36,1 грн.
Також відбулось зростання вартості на 1,5% білого хліба з борошна першого ґатунку, житнього хліба, батону й вареної ковбаси, на 1% – курячої тушки, в інтервалі з 0,5% до 0,9% – гречки та мороженої риби, до 0,5% – вершкового масла і соняшникової олії.
За даними власного дослідження Асоціації постачальників торговельних мереж, яке проводилося на 1 червня і на 1 липня 2019 року , до ТОП-3 продуктів, які найбільше подорожчали, зараховують:
1. Яблука – на 32%
2. Пшоно – на 6%
3. Житній хліб – на 1,5%.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x