Як доглядати за акриловою ванною

Як доглядати за акриловою ванною

Сьогодні багато хто вже зміг оцінити переваги такого ще досить нового на нашому ринку матеріалу, як акрил. Такі ванни мають більшість переваг чавунних і не мають недоліків металевих. Єдиним суттєвим мінусом є те, що не надто багато людей знають, як правильно доглядати за такою річчю. А це не так уже й складно, як здається на перший погляд.

Термін служби красивих ванн із акрилу при дбайливій експлуатації сягає 25 років. Але радувати око ідеально рівна, гладка, глянцева поверхня емалі буде тільки при дотриманні правил регулярного догляду з перших днів використання.
Акрил – це твердий синтетичний матеріал, що використовують для створення міцних, стійких до зносу ванн. Для запобігання взаємодії акрилу з засобами, що руйнують покриття ванни, рекомендують дотримуватися правил експлуатації, що обмежують використання засобів побутової хімії.
Акрил здатний плавитися за температури 160° С. Тому кипляча вода, налита у ванну, може викликати деформацію стінок. Рекомендують набирати воду у ванну, відразу розбавляючи холодною до необхідної температури. Не використовуйте для чищення абразивні засоби, що можуть подряпати акрил і призвести до втрати блиску. Не наносьте на поверхню агресивні хімічні сполуки: хлор, аміак, формальдегіди, ацетон та інші розчинники. Контакт акрилу з такими речовинами загрожує помутнінням глянцевої поверхні, а тривала взаємодія призводить до непереборних наслідків: стінки покриваються дрібними порами, матеріал роз’їдається. Не можна замочувати білизну у ванні. Тривала взаємодія акрилу з відбілювачем і пральним порошком так само негативно впливає на зовнішній вигляд ванни. Якщо при цьому замочена кольорова білизна ще й має нестійку фарбу, то стінки ванни здатні змінити колір.
Вибір спеціалізованих засобів догляду за акрилом дуже різноманітний. Однак ціна на такі речі досить висока. З метою економії спеціальні препарати можна замінити засобом для миття посуду або розчином звичайного прального порошку.
Чистота і блиск акрилових поверхонь залежить не від вартості застосовуваного засобу, а від регулярності догляду. Постійне миття акрилової ванни необхідне тоді, коли треба підтримувати її в новому блискучому стані тривалий час. Адже особливості матеріалу не дозволяють використовувати сильнодійні склади, що активно роз’їдають забруднення, тому утворення великого нальоту допускати не слід. Після кожного прийняття водних процедур рекомендують споліскувати ванну струменем гарячої води. Періодично (2–4 рази на тиждень) протирати м’якою губкою з милом або будь-яким іншим відповідним мийним засобом. А при появі сильних забруднень варто підібрати спеціальний препарат.
З підручних засобів, що можна використовувати для усунення сильних забруднень, рекомендують столовий оцет і лимонний сік.
Якщо з яких-небудь причин ви не встигли або забули купити засіб для чищення акрилової ванни, його можна приготувати самостійно. Для цього візьміть 15 г будь-якого туалетного мила, 500 мл дуже гарячої води, 100 г харчової соди, по 10 крапель ароматичних масел (наприклад, апельсина, лимона, бергамоту, чайного дерева тощо). Зазначену кількість мила натріть на дрібній тертці. Залийте гарячою водою у скляній ємності й залиште до повного розчинення. Через 10–20 годин вийде густий мильний крем. В отриману масу акуратно насипте невеликими порціями соду і ретельно перемішайте. Додайте ароматичні масла за бажанням – вони не тільки надають бажаний запах, але і мають мийні (лимон і апельсин) та антибактеріальні (бергамот і чайне дерево) властивості. Отриманий мильний крем можна використовувати відразу або почекати до повного розчинення соди (у такому випадку засіб м’яко взаємодіятиме з акрилом).

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x