Коли на Черкащину повернеться спека, розповів головний синоптик області

Майже тиждень на Черкащині спостерігалася прохолодна погода. Середньодобові температури на 2-4º нижче норми, максимальні температури вдень не перевищували 21-24º, ночі видалися холодними 7-9º.
За період похолодання температура води у Кременчуцькому водосховищі знизилася на 4-5º. Проте цей період завершується і погода поступово набирає більш звичайні для цього часу риси. Якщо ще у суботу середньодобова температура відхилялася на 3º від норми в сторону холоду, то зараз вона майже відповідає середнім показникам цього часу. Нічна температура в межах +10+15º, денна +20+25º.

За повідомленням начальника Черкаського обласного гідрометцентру Віталія Постриганя, малорухомий холодний атмосферний фронт з хвилями, який простягнувся із центру Західної Європи на Україну, зумовить і завтра нестійку погоду з періодичними дощами та грозами, в окремих районах можливі град і шквали 15-20 м/с. Хмари заважатимуть денному сонячному прогріву, тому температура не перевищить +23+25º. Вночі буде достатньо тепло +10+15º. Така нестійка погода протримається до четверга.

Надалі до керування погодою приступить виступ західного антициклону. Хмарності поменшає, опади малоймовірні. Вдень температура підвищиться до +26+28º, вночі +12+17º. А у вихідні дні температура навіть досягне спекотних позначок.

Малоактивні атмосферні процеси неспроможні забезпечити випадіння рясних дощів по всій території області, але в окремих районах області покращення зволоження ґрунту та зниження показника пожежної небезпеки цілком можливе.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x