Виставка різьбяра Миколи Старова «Український колорит у дереві»

Виставка різьбяра Миколи Старова «Український колорит у дереві»

Виставка різьбяра Миколи Старова «Український колорит у дереві»
Вже вдруге в Черкаському обласному краєзнавчому музеї відбудеться відкриття персональної виставки різьблених картин черкаського різьбяра, члена Національної спілки майстрів народного мистецтва України Миколи Старова.
Перша персональна виставка відбулася теж у нашому музеї і носила назву «Співуча душа дерева». Так, виявляється дерево може співати і заспівало воно у руках пана Миколи!
Кожна картина має свою, неповторну техніку, цікаві сюжети та тематику. У доробку майстра особливе місце займають картини на тему українського козацтва, особливо вдаються йому козаки в бою та, так звані, козаки-характерники. Майстер дуже вдало відображує характерні риси та сюжет таких картин. Є у Миколи Старова й чудові різьблені ікони: Ісус Христос, Богородиця, Микола Чудотворець… Чимало картин присвячені архітектурі Черкас та Києва.
Виставка «Український колорит у дереві»- нова сторінка у творчості Миколи Старова. На ній будуть представлені різьблені картини на українську тематику: мальовничі пейзажі українського села, природи, сюжетні картини з козаками, кобзарями, літературними героями та звичайними українцями в ошатному національному вбранні.
Запрошуємо насолодитися унікальними роботами черкаського різьбяра Миколи Старова.

Організатор: Обласний краєзнавчий музей
Дата: 18 липня 2019, 16:00
Де: м. Черкаси, вул. Слави, 1
Деталі за посиланням

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x