Правоохоронці обговорили порядок і безпеку на виборах

Правоохоронці обговорили порядок і безпеку на виборах

Працівники поліції, представники громадськості і ЗМІ обговорили забезпечення публічного порядку під час дострокових виборів до Верховної Ради.

Брифінг відбувся за участі керівництва ГУНП в Черкаській області, представників громадянської мережі ОПОРА та представників ЗМІ. Під час зустрічі правоохоронці розповіли про заходи, що їх здійснюють для забезпечення публічної безпеки і порядку під час волевиявлення громадян.

Правоохоронці обговорили порядок і безпеку на виборах

На початку брифінгу начальник ГУНП в Черкаській області Валерій Лютий зазначив, що поліція Черкащини повністю готова до забезпечення публічного порядку та безпеки на виборчих дільницях під час дострокових виборів. Він зазначив, що на території Черкаської області утворено 7 окружних виборчих комісій та 1093 дільничних виборчих дільниць. До охорони публічної безпеки і порядку на виборчих дільницях та охорони виборчої документації залучено 1212 правоохоронців.

Валерій Лютий підкреслив, що відповідно до Законодавства поліція не втручається у виборчий процес та зберігає політичну нейтральність. Серед основних завдань поліції у цей період є забезпечення публічної безпеки на виборчих дільницях та прилеглій території, безпека дорожнього руху, реагування на повідомлення про порушення виборчого законодавства, а також їх документування для прийняття законних рішень.

Начальник слідчого управління ГУНП в Черкаській області Євген Рогачов зазначив, що з початку виборчої кампанії на території Черкаської області зафіксовано 180 повідомлень про правопорушення чи злочини у сфері виборчого законодавства. Відкрито 7 кримінальних проваджень, у тому числі три за статтею 157 (перешкоджання здійсненню виборчого права або права брати участь у референдумі, роботі виборчої комісії або комісії з референдуму чи діяльності офіційного спостерігача), одне за статтею 160 (підкуп виборця, учасника референдуму), два за статтею 296 (хуліганство) та одне за статтею 185 (Крадіжка) Кримінального кодексу України. Також складено 9 адміністративних протоколів за статтями 212-13 (розповсюдження друкованих матеріалів передвиборної агітації, які не містять відомостей про установу, що здійснила друк, їх тираж) та статтею 212-14 (порушення порядку розміщення агітаційних матеріалів).

Наприкінці брифінгу начальник Главку повідомив, що підрозділи поліції щодня проводять профілактичну роботу з метою запобігання порушень, зокрема і виборчого Законодавства. Вживають інших заходів для уникнення провокацій та збереження стабільності в області. Роботу здійснюють у взаємодії з усіма правоохоронними органами, органами влади, засобами масової інформації та громадськістю.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x