Зеленський запропонував перевірити дотації та прибутки «Миронівського хлібопродукту»

На засіданні Національної ради з питань антикорупційної політики Володимир Зеленський запропонував перевірити і порівняти суму бюджетних дотацій, отриманих агрохолдингом «Миронівський хлібопродукт» Юрія Косюка, і виплачених акціонером дивідендів.
Про це повідомляє «Економічна правда».
– У 2017−2018 роках одному з найбільших агрохолдингів України «Миронівський хлібопродукт» із держбюджету було виділено майже 2,5 млрд грн дотацій. Насправді, він не потребує державної підтримки, тому що у нього є надприбутки і він щорічно виплачує величезні дивіденди своїм акціонерам, – зауважив Зеленський.
Також Президент звернувся до правоохоронців та антикорупційних органів, аби ті перевірили суму бюджетної допомоги агрохолдингу та дивідендів, які виплачує Косюк.

– Я хотів би звернутися до наших правоохоронних органів, до антикорупційних органів – а давайте перевіримо, якщо у нас є така інформація, суму цієї бюджетної допомоги і суму дивідендів, і порівняємо – може, і однакові суми отримаємо. Дуже цікава статистика, – наголосив Зеленський.

Додамо, Юрій Косюк – відомий олігарх, який має бізнес-активи на Черкащині. Про те, як черкащани виступають про будівництва курників не території області у зв’язку із значними забрудненнями екології, читайте в нашому матеріалі: «Птахобунти в Україні: черкащани проти будівництва курників «Нашої Ряби»
Нагадаємо, у 2018 році компанії, пов’язані з Косюком, отримали майже 970 мільйонів гривень дотацій, а у 2017 році – 1,4 мільярда гривень.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x