У лісах Черкащини – надзвичайна пожежна небезпека

У лісах Черкащини – надзвичайна пожежна небезпека

За інформацією Черкаського обласного центру з гідрометеорологіїобласті, встановилася помірно тепла, переважно суха та вітряна погода. Найближчими днями в лісах Черкащини переважатиме надзвичайна (5 класу) пожежна небезпека.

Така погода створює передумови виникнення лісових пожеж. У зв’язку з цим в усіх лісгоспах області організовано цілодобове чергування державної лісової охорони, з метою оперативного виявлення та гасіння лісових пожеж.

За статистикою, понад 90% лісових пожеж трапляються з вини людини. З огляду на вищезазначене, лісівники звертаються до мешканців області з проханням утриматися від відвідин лісових масивів, а також від використання відкритого вогню в лісах та прилеглих територіях.

Під час надзвичайної пожежної небезпеки вступає в силу заборона відвідування громадянами лісів та в’їзду до зелених масивів транспортних засобів. Заборона діє для всіх, окрім працівників державної лісової охорони. Доступ до лісів обмежується згідно розпорядження Черкаської ОДА №71 від 09.02.2017 «Про заходи щодо запобігання виникненню лісових пожеж та дотримання вимог правил пожежної безпеки в лісах області на 2017-2019 роки».

Нагадуємо, що відповідно до чинного законодавства ст. 77 КУпАП за порушення вимог пожежної безпеки в лісах внаслідок необережного поводження з вогнем передбачена адміністративна відповідальність з накладанням штрафу на громадян від п`яти до п`ятнадцяти неоподаткованих мінімумів доходів громадян (від 85 грн до 255 грн), на посадових осіб – від п’ятнадцяти до п`ятдесяти неоподаткованих мінімумів доходів громадян (від 255 грн до 850 грн).

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x