Секрети чистих вікон

Секрети чистих вікон

* Під час миття вікна за скло беріться в останню чергу. Почніть з очищення підвіконня і рам. Пропилососьте їх, а потім протріть вологою ганчіркою.
* Якщо хочете, щоб скло залишалося чистим і не притягувало пилу, додайте столову ложку кукурудзяного борошна в 1,2 л теплої води, нанесіть на ганчірку, вичавіть надлишки і протріть скло.
* Миття починайте з верхньої частини вікна, поступово спускаючись униз.
* Не використовуйте засоби, що містять аміак: при чищенні пластикових вікон він зробить поверхню рам тьмяною. Замість цього розведіть 1 ст. л. соди в 600 мл води.
* Щоб помити жалюзі, змішайте 200 мл оцту з 3 л води. Розчиніть вікно – пластини мають стати перпендикулярно до рами. Вмочіть білий бавовняний носок у цю суміш, вичавіть і надіньте на руку рукавичку. Починайте мити зверху, прочищаючи пластини з обох сторін. Використовуйте другий чистий носок для сушіння.
* Чистка алюмінієвих лиштв – не проблема. Вони захищені міцним покриттям, яке, проте, можна подряпати абразивними мийними засобами, тому користуйтеся м’якою ганчіркою і мийною рідиною. Після цього не забудьте висушити.
* Якщо вікна обшиті дерев’яними панелями, чистити їх потрібно поліролем на масляній основі. Змочіть ганчірку лляною олією, уайт-спіритом або скипидаром.
* Тримайте вдома запас оцту. Без нього не обійтися, якщо йдеться про миття скла. Додайте в теплу воду оцет, трохи мийного засобу і питної соди. Зімніть кілька газет і протріть ними віконне скло. Засяє, як нове!
* Вікна, вкриті свинцем або фарбою, вимагають додаткової турботи. Промийте окремо кожне скло теплою водою. Переконайтеся, що ви не докладаєте занадто багато зусиль, інакше воно може погнутися. Не використовуйте для таких вікон засоби для чищення скла, оцет, лимон, нашатирний спирт і будь-які абразивні засоби.
* Мийте вікна зверху вниз та з боку в бік. Так ви одразу помітите небажані смуги і зможете позбутися їх.
* Ви думаєте, що ясна погода – саме час для прибирання? Помиляєтесь. Не мийте вікно, якщо прямо в нього світить сонце. Скло обсохне швидше, ніж ви його домиєте, і вкриється неестетичними розводами.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x