Позбуваємося мух

Позбуваємося мух

Серед безлічі комах, які непроханими гостями вриваються в наші господи, на городи і в сади, мухи є одними з найбільш надокучливих і небезпечних. Вони не лише набридають і псують якість і зовнішній вигляд продуктів, а й переносять на своїх лапках безліч мікробів. На щастя, боротися з ними можна. І для цього існує безліч методів.

Не завжди мухи присутні у вашій оселі через бруд, хоча і в цьому є зерно правди. Адже це брудні комахи, які люблять антисанітарію. Але навіть якщо у вас вдома чисто, варто все ж оглянути оселю перед активним витравлюванням непроханих гостей.
Насамперед слід позбутися продуктів, які «люблять» ці комахи. Серед них – солодощі. Мухи люблять «засиджуватися» на печиві, цукерках, тістечках і тортах, а також на нарізаних фруктах і на медові. Якщо все це є на кухні в розкритому вигляді, терміново сховайте ці продукти подалі. Своєчасно виносьте сміття, причому будь-яке. Крихти або залишки їжі не залишайте на столі або в мийці, а заберіть у відро для сміття і закрийте його. Це – обов’язкова умова ефективного позбавлення від комах. Не залишайте брудний посуд у раковині – мийте його відразу після їжі. Навіть якщо втомилися, це просто необхідно взяти собі за правило – так само, як і особисту гігієну. Обов’язково викидайте всю несвіжу їжу в смітник, бо саме в ній мухи відкладають яйця. Відро для сміття має бути щільно закритим завжди. Мухи гостро реагують на рідні для них запахи, тому неодмінно летітимуть туди, де є хоча б мінімальний «шлейф» гниття.
Якщо в оселі доволі чисто, спробуйте поставити на підвіконня герань. Її запах відлякує комах, і вона стане бар’єром, коли мухи летітимуть у вікно або кватирку. Також варто встановити на вікна спеціальні сітки. Тоді ви будете захищені не лише від набридливих мух, але й від інших шкідників – клопів, сколопендр, комарів і москітів.
Якщо комах багато, розвісьте по будинку спеціальні «липучки». Вони ефективно впораються з великими кількостями мух, хоч і мають неестетичний вигляд.

Щоб не витрачати гроші на стрічки-пастки для комах, можна зробити липкі приманки самостійно. Для цього слід зварити сироп із цукру та лимонної кислоти і вмочити в нього тканину чи папір. Ви зможете викинути липкі мухоловки, щойно на них прилипне багато комах.
Також можна придбати спеціальний готовий спрей на основі піретруму. Зазвичай такі продаються в господарських магазинах. Часом достатньо нанести декілька крапель на різні поверхні, щоб мухи не з’являлися найближчим часом.
Позбавитися мух можна і народними засобами. Використовуйте звичайний солодовий оцет. Для цього поставте каструлю з товстим дном на плиту, налийте в неї води і трохи солодового оцту. Кип’ятіть на плиті розчин, поки всі мухи не покинуть приміщення. Цей спосіб миттєвого позбавлення від комах досить простий і результативний, однак має один істотний недолік: треба постійно стояти біля плити.
Спробуйте натерти дверні й віконні рами спеціальними розчинами, що відлякують комах. Наприклад, розведіть у воді трохи концентрованої ефірної олії лаванди, змочіть в отриманому розчині марлю і протріть фасадну частину отворів, куди, ймовірно, проникають комахи. Це має відлякати їх.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x