Секрети приготування ідеального борщу

Секрети приготування ідеального борщу

Мабуть, не існує страви, яку в нашій країні любили б більше, ніж борщ. Особливо актуальна ця страва влітку, коли майже всі продукти для неї свіжі і насичені вітамінами. І хоч єдиного рецепта борщу не існує (бо в кожної господині він свій), у його приготуванні є свої хитрощі. Якщо їх дотримуватися, страва вийде особливо смачною.

На сьогодні існує вже багато різноманітних рецептів борщу, адже кулінарія дає простір для творчості та легко підлаштовується до особистих уподобань. Однак перед тим, як почати експерименти, варто добре засвоїти основи приготування цієї не такої вже і простої страви.
Отож, починаємо з підготовки буряків, які необхідно варити досить довго. Коли вони вже наполовину готові, нарізаємо соломкою та починаємо тушити на слабкому вогні. Сік, який буряк пускає при варінні, варто приберегти, щоб потім влити в каструлю – це покращить смакові якості готового борщу.
За цей час потрібно також зварити м’ясний бульйон. Щоб він вийшов наваристим і не надто жирним, найкраще готувати його з двох видів м’яса – яловичини та свинини. Ну і, звичайно, смачним буде бульйон із домашньої курки. Перед приготуванням м’ясо треба добре промити і залити холодною водою (саме холодною, аби весь свій смак і аромат воно віддало бульйону). Для смачного бульйону м’ясо потрібно варити на слабкому вогні. Якщо ж вам важливо, щоб смачним було саме м’ясо, варити його треба при сильному кипінні. При цьому не рекомендують солити й перчити м’ясо, щоб не пересолити борщ. Аби бульйон вийшов красивим і прозорим, обов’язково потрібно зняти з нього піну, яка з’являється при закипанні. Якщо ви проґавили цей момент, і піна опустилася на дно, це можна виправити. Влийте в бульйон склянку холодної води, і вона знову підніметься на поверхню. Солити бульйон потрібно за 30 хвилин до готовності.

До приготування засмажки слід поставитися з особливою відповідальністю. Дрібно порізану цибулю починаємо підсмажувати на добре розігрітій сковороді. Але якщо хочете, аби вона залишилася хрусткою та гарно зарум’янилася, перемішувати її не треба. Тим часом натираємо моркву – тут рекомендують використовувати саме тертку з дрібними отворами, щоб морква була акуратнішою й апетитнішою. Щоб цибуля і морква зберегли свій колір і аромат, краще їх не обсмажувати, а пасерувати (тушкувати на дуже повільному вогні). Тоді цибуля стане прозорою, а морква – м’якою.
Тепер ставимо на вогонь бульйон, попередньо витягнувши з нього м’ясо, яке очищуємо від жил і нарізаємо на шматочки. Додаємо картоплю, нарізану невеликими кубиками. Якщо її трохи обсмажити, перед тим, як класти у борщ, то він вийде більш наваристим, смак буде насиченішим і ніжним. Наступний відповідальний момент – шаткування капусти. Це можна робити як на спеціальній тертці, так і за допомогою звичайного кухонного ножа. Але вже нашатковану капусту слід трохи «пом’яти» руками, тоді вона пустить сік і стане м’якшою. Висипаємо її в каструлю, коли бачимо, що картопля зварилася вже наполовину.

Після цього додаємо сюди буряк, засмажку та шматочки м’яса, потім – сіль і спеції. Золота середина – правильні пропорції та інгредієнти. Наприкінці варіння покладіть у каструлю нарізаний соломкою солодкий перець – це зробить борщ ароматнішим і кориснішим, адже перець дуже багатий на вітаміни.
Досвідчені господині знають, що чи не найважливішу роль у приготуванні борщу відіграють якісні продукти, а також вміння витримати правильні пропорції та вдало підібрати спеції.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x