Явка виборців на Черкащині склала понад 50%

Явка виборців на Черкащині склала понад 50%

На Черкащині завершилось голосування на позачергових виборах народних депутатів України 21 липня 2019 року. 

За попередніми даними, явка виборців склала приблизно 51-52 %, повідомляє Черкаська обласна організація КВУ.

Голосування на виборчих дільницях всіх 7 округів Черкаської області завершилось вчасно. Загалом, порушень та ексцесів під час закриття дільниць не зафіксовано.

Члени ДВК перед початком підрахунку голосів звітують в ОВК про кількість виборців, внесених до списку на момент закінчення голосування і кількість виборців, які отримали виборчі бюлетені.

Основні порушення і інциденти, що фіксували до закінчення голосування, були відображені в попередніх звітах.

Окремо можна виділити ситуацію в В.О. № 196 ВД 710339. Катеринопільський район. с. Ярошівка.Там зафіксовано та задокументовано порушення з боку виборця. Жінка отримала на руки бюлетені за двох осіб, що було оперативно попереджено. Під час складання акту про порушення, жінка заявила, що збиралася проголосувати за себе та свою невістку. Поліцією Катеринопільського району розпочато кримінальне провадження за частиною 2 статті 158-1 (Незаконне використання виборчого бюлетеня, бюлетеня для голосування на референдумі, голосування виборцем, учасником референдуму більше ніж один раз) Кримінального кодексу України, проводяться слідчі дії.

Крім того, варто звернути увагу на агітацію. Не дивлячись на заборону агітації у день голосування, протягом всього дня фіксувались масова «свіжа» агітація на всіх округах Черкаської області. Найбільше таких випадків зафіксовано в 197 і 195 округах. Також в соціальних мережах і поодиноких інтернет-виданнях розповсюджувалась прихована політична рекламу різних кандидатів і партій.

Черкаська ОО КВУ проводить громадське спостереження за ходом дня голосування 21 липня. На території Черкаської області працює 4 мобільні групи спостерігачів КВУ.

Також були оприлюднені результати спільного екзит-полу групи СОЦИС і КВУ:

Явка виборців на Черкащині склала понад 50%

Явка виборців на Черкащині склала понад 50%

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x