Малозабезпеченим сім’ям допоможуть оплатити компослуги

Малозабезпеченим сім’ям допоможуть оплатити компослуги

У зв’язку зі здорожчанням житлово-комунальних послуг Урядом впроваджується нова програма соціальної підтримки найменш захищених верств населення – компенсація додаткових витрат на оплату комунальних послуг. Про це «Нова Доба» дізналася Департаменті соціального захисту населення облдержадміністрації.

– Постановою Кабінету Міністрів України від 5 квітня 2014 року № 83 передбачено, що сім’ї, у яких середньомісячний сукупний дохід за попередні шість місяців не перевищував величини прожиткового мінімуму для сім’ї, матимуть право на отримання компенсації додаткових витрат на оплату послуг газопостачання, централізованого опалення та централізованого постачання гарячої води у зв’язку з підвищення цін і тарифів на послуги, – розповів заступник директора Департаменту соціального захисту населення Черкаської ОДА Семен Радченко. – Таким чином, зазначені сім’ї не будуть платити більше, ніж платили до підвищення цін і тарифів на природний газ і теплову енергію.

Для визначення права на компенсацію сім’я має порахувати свій середньомісячний дохід і порівняти його з величиною прожиткового мінімуму сім’ї.

Наприклад, якщо сім’я складається з двох працездатних осіб та двох дітей віком до 6 та від 6 до 18 років і їхній дохід не перевищує 4754 грн. на місяць, то вони матимуть право на компенсацію (Прожитковий мінімум сім’ї = 1218 грн.*2 особи + 1286 грн. + 1032 грн.).

Якщо ви порахували свій сімейний дохід і відповідно визначили, що маєте право на компенсацію, то приходите до органу соціального захисту населення за місцем реєстрації і надаєте усі необхідні документи – заяву, довідку про склад зареєстрованих у житловому приміщенні осіб та довідки про доходи кожної особи, зареєстрованої у житловому приміщенні.

Компенсація надаватиметься у безготівковому вигляді і щомісяця перераховуватиметься підприємствам, що надають комунальні послуги.

– Також важливо знати – для одержання компенсації сім’я має сплачувати свою частину платежу за комунальні послуги, в іншому випадку – надання компенсації припиняється, – поінформував Семен Радченко.

Довідково:
Компенсація надається на безповоротній основі, її отримання не пов’язане зі зміною форми власності житла і не тягне за собою таку зміну.

Довідкова інформація про встановлені розміри прожиткових мінімумів (з 1 січня 2014 року):
для дітей віком до 6 років – 1032 грн.;
для дітей віком від 6 до 18 років – 1286 грн.;
для працездатних осіб – 1218 грн.;
для осіб, які втратили працездатність – 949 грн.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x