Смілянські лісівники створили еколого-просвітницьку стежку

Смілянські лісівники створили еколого-просвітницьку стежку

У світовій практиці збереження природних територій усе більшого визнання набуває підхід до багатоцільового екологічного використання природно-заповідного фонду населенням. Один із способів самостійного пізнання природи є створення цікавих маршрутів. Вони забезпечують контрольоване, планове спілкування населення з цікавими природними об’єктами. Про це повідомляють в Черкаському обласному управлінні лісового та мисливського господарства.

З метою популяризації унікального куточка дикої природи Смілянського краю, в державному ландшафтному заказнику місцевого значення «Теклінська дача» працівниками Смілянського лісгоспу розроблено екологічну стежку, яка є основною формою реалізації екологічно-лісівничого туризму, а також базовою основою комплексного екотуристичного продукту. Знаходиться цей маршрут поблизу села Мале Старосілля у Смілянському лісництві.

За типом ця стежка комплексна (навчальна з елементами наукової), яка розширює світогляд відвідувачів із природничих дисциплін: екології, біології, географії, історії та краєзнавства. Вона має завчасно визначений туристичний маршрут з картографічним моделюванням, де розташовані унікальні та типові об’єкти, який має рекреаційну функцію у зв’язку з абсолютним заповідним режимом території. Загальна протяжність маршруту 3450 метрів з виділенням дванадцяти ключових точок.

На початку можна ознайомитись із лісотаксаційною квартальною мережею стежки, оглянути інформаційні стенди й аншлаги. По маршруту знаходяться різнопланові об’єкти з інформаційними стендами, які можуть зацікавити відвідувачів: рідкісні види флори та фауни, описи деревних порід та хвороб, які можуть їх вражати, план-схеми ділянок та рубки догляду за ними, лісові культури, місця проживання корисних комах та птахів і багато інших цікавих зупинок.

Тож смілянські лісівники запрошують усіх бажаючих пройти наш туристичний маршрут, почерпнути із нього корисної інформації і на деякий час стати маленькою частиною чарівної природи Смілянщини.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x