Черкасець виборов золото на Олімпійському фестивалі-2019

Черкасець виборов золото на Олімпійському фестивалі-2019

Ілля Ковтун виборов другу золоту нагороду на ХV літньому Європейському юнацькому олімпійському фестивалі у багатоборстві (гімнастика спортивна). Про це інформує «Черкаський спорт».

У багатоборстві судді оцінили виступ Іллі Ковтуна в 82 бала, що дозволило випередити двох представників Російської Федерації у боротьбі за найвищу сходинку п’єдесталу пошани.

Юний чемпіон Олімпійського фестивалю в Баку прокоментував свій виступ та поділився, як налаштовувала тренер Ірина Надюк їх із колегою Назаром Чепурним, та які проблеми спіткали його перед змаганнями:

«Сьогодні у нас з Назаром від нашого тренера були завдання – посісти перше та друге місце! І як вона любить говорити: «Хто яке – вирішуйте самі». На нещодавньому юнацькому чемпіонаті світу, де посів третє місце, я програв тільки японцям, яких в Баку немає. Утім, цього разу теж було дуже відповідально і непросто, – зауважив спортсмен та додав, що до змагань готувався три тижні.
– У мене була мініоперація на кисті, ходив чотири дні з дренажем, їздив на перев\’язки і більше ніж тиждень взагалі не заходив до зали. Мені не можна було робити навіть фізкультури, щоб не відбулося зараження крові. Сьогодні вранці був бадьорим та готовим до старту. Наш тренер Ірина Володимирівна вміє правильно налаштувати на старт. Ми з Назаром йшли разом, як одне ціле і так набагато легше, коли поруч плече товариша, – зазначив Ковтун та додав, що після п’ятого снаряду він вирвався в лідери.

Нагадаємо, що першу «золоту» нагороду Ілля Ковтун здобув у командній першості, де партнером по команді був його земляк Назар Чепурний.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x