Відпускний синдром: як вийти на роботу після відпустки

Відпускний синдром: як вийти на роботу після відпустки

Ще вчора ми ніжилися на теплому узбережжі, а сьогодні вже сидимо за рідним робочим столом і з зусиллям вдивляємося в плоский монітор – відпустка пройшла «немов і не бувало». На жаль … на душі сумно, і увійти в робочу колію немає ніяких сил. Відпускний синдром! Як підрахували вчені, він проявляється у 35%, які повернулися на роботу після вдалого відпочинку.

Розслаблений відпусткою організм сприйме роботу як цинічне насильство над собою, потрібно подумати про це заздалегідь. Лікарі та психологи радять відмовитися від схеми «з корабля на бал» і повернутися з канікул хоча б за два дні до виходу на роботу. У вас буде час гарненько виспатися, акліматизуватися, поділитися враженнями з друзями – дивись, і стрес від різкої зміни обстановки не буде таким відчутним.

Як підняти собі настрій? Тут і психолог не потрібен. Колеги за чашкою кави розкажуть про всі новини, а ввечері запросіть друзів в гості – тут вже ви можете похвалитися своїми відпускними пригодами.

Також психологи рекомендують не планувати великих звершень на перший робочий день. Змиріться – все одно вам буде не до того. Тому максимум, що можна запланувати – це «втягнутися». Тепер вам потрібно час, щоб звикнути до трудових навантажень. Розставте пріоритети і беріться тільки за найнеобхідніше. А педантизм і відповідальність до вас повернуться через пару днів. А тут йому в перші дні навіть спізнюватися на 15 хвилин дозволяють.

І наостанок головна порада. Якщо особисто у вас відпускний синдром не спостерігається абсолютно, то, швидше за все, вам терміново пора … у відпустку.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x