Черкаська СБУ спіймала сепаратиста (ВІДЕО)

Черкаська СБУ спіймала сепаратиста (ВІДЕО)

В Черкасах Служба безпеки України затримала старшого офіцера навчального центру однієї з військових частин, який створив незаконне об’єднання «Национально-освободительное движение. Черкассы» та закликав до насильницької зміни чинної влади. Про це «Нова Доба» дізналася на офіційному сайті відомства.

31-річний майор через соціальні мережі підшуковував спільників, через яких розповсюджував матеріали із закликами до мобілізації та збройної боротьби проти діючої влади – електронні листівки зі зверненнями до військовослужбовців не виконувати накази командирів.

22 травня ц.р. співробітники СБУ затримали правопорушника. Під час обшуків помешкання у нього вилучено електронні носії з матеріами сепаратистського спрямування.

Розпочато досудове розслідування у кримінальному провадженні за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.109 (публічні заклики до насильницької зміни чи повалення конституційного ладу або до захоплення державної влади, а також розповсюдження матеріалів із закликами до вчинення таких дій) Кримінального кодексу України.

Наразі встановлюються спільники затриманого, причетні до протиправної діяльності, що створює загрозу національній безпеці України.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x