Як захистити своє житло від квартирних злодіїв

Багато власників квартир і будинків потерпають від крадіжок. Злодії незаконно проникають у житло, коли господарі перебувають на навчанні, роботі, відправляються на канікули або у відпустку. Ви можете уберегти своє майно, якщо скористаєтеся ефективними способами захисту.

Найчастіше злодії проникають у квартири, розташовані на першому поверсі. У них дуже просто проникнути через вікна. Також лиходії пробираються і в ті житлові приміщення, вікна яких поруч із пожежними драбинами, іншими будівлями. Щоб захистити свою квартиру або будинок, установіть решітки, заскліть балкон, лоджії. Можете також придбати спеціальну захисну плівку для вікон – вона добре зміцнює скло. Злодієві буде не так просто потрапити в житло, бо вікно, покрите захисною плівкою, можна буде розбити тільки кувалдою.
Якщо вас довго не буде вдома, придбайте міцні металеві двері, що мають посилену дверну коробку і два замки. Ймовірність того, що злодії її відкриють і проникнуть у житло, буде значно менша.

Також можете встановити сигналізацію. Для цього зверніться у відділ позавідомчої охорони районного відділення поліції й уточніть вартість такої послуги. Як правило, монтаж сигналізації у трикімнатній квартирі коштує дорожче, ніж в однокімнатному житлі. Ціна буде вища і в тому випадку, якщо в будинок не проведено телефон. Пам’ятайте, що після установки ви маєте щомісяця вносити абонентську плату.
Простішим варіантом сигналізації є датчик, що імітує гавкіт собаки. Його вбудовують у стіни квартири. Сигналізація спрацьовує на рухи людей у коридорі. При цьому лунає гавкіт собаки великої породи. Датчик обійдеться вам набагато дешевше, ніж монтаж охоронної сигналізації.
Якщо не хочете витрачати гроші, то встановіть над дверима квартири або будинку спеціальну лампочку-маячок. Злодії, побачивши її, можуть подумати, що у квартирі встановлена сигналізація.

Вирушаючи на канікули або у відпустку, передайте цінні речі (гроші, ювелірні вироби) на зберігання найближчим людям. Складіть перелік техніки, яка є у квартирі. Запишіть також номери (артикули) приладів. Список сховайте в будинку в надійному місці або візьміть із собою. Зробіть на цінних речах гравіювання або позначте їх наклейками. Завдяки цьому їх буде простіше відшукати, якщо станеться крадіжка.
Передайте ключі від квартири своїм родичам. Нехай вони відвідують квартиру. Як правило, злодії, наміряючись вдертися в чуже житло, вставляють у двері сірник або натягують нитку на ручку. Так крадії перевіряють, чи справді господарі виїхали і не приходять у квартиру. Іноді вони залишають для спільників своєрідні «сигнали», малюючи ледь помітні знаки біля дверей. Тому варто звернути увагу, якщо біля входу з’явилися незрозумілі малюнки, яких раніше не було. Якщо ваші родичі регулярно відвідуватимуть житло, то ви навряд чи станете жертвою злодіїв.
Також не варто ділитися з незнайомцями планами про прийдешні поїздки або хвалитися дорогими покупками і високою зарплатою. Не варто повідомляти в соцмережах про плани на тривалу поїздку.
А якщо ви все ж стали жертвою квартирної крадіжки – нічого не чіпайте і відразу ж телефонуйте до поліції на 102.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x