10 варіантів найкращих сніданків

10 варіантів найкращих сніданків

Сніданок – найважливіший прийом їжі за добу, адже дає нам заряд енергії на день. Здоровий сніданок, що містить поживні нутрієнти, забезпечить організм енергією, зробить харчування повноцінним, допоможе запобігти переїданню упродовж дня. То що ж з’сти, щоб отримати з харчів максимум користі?

ВІВСЯНКА. Вона багата на поживні речовини, містить бета-глюкани – розчинне в’язке харчове волокно, що допомагає людині довше відчувати насичення і може сприяти зниженню рівня холестерину. Овес багатий на антиоксиданти, омега-3 жирні кислоти, фолієву кислоту та калій.

ЯЙЦЯ. Найпопулярніший сніданок. Вони поживні й містять високоякісний білок. Існує думка, що яйця їсти не надто корисно через велику кількість холестерину в них. Проте дослідження показали, що цей продукт містить незначну кількість «поганого» холестерину (ліпопротеїдів низької щільності). Дослідження свідчать також про те, що вживання яєць сприяє зменшенню окружності талії, ваги і відсотку жиру.

ГОРІХИ ТА ГОРІХОВА ПАСТА. Дуже важливий продукт для тих, хто не вживає їжу тваринного походження. Вони містять білок, антиоксиданти, магній, калій і корисні для серцево-судинної системи жири. Горіхова паста універсальна. Її можна намастити на тост, додати до вівсянки або йогурту або їсти разом зі свіжими фруктами і ягодами.

КАВА. Вживання кави під час сніданку вельми популярне завдяки вмісту кофеїну – напій допомагає прокинутися. Кава також має й інші переваги для здоров’я завдяки своїм антиоксидантам, що допомагають боротися з запальними процесами в організмі. Американська діабетична асоціація припускає, що вживання звичайної кави або кави без кофеїну може знизити ризик розвитку діабету ІІ типу. Дослідники також вважають, що деякі компоненти напою покращують метаболізм глюкози. Краще обмежувати або взагалі уникати додавання цукру до кави і вибирати знежирене або рослинне молоко замість вершків.

ЯГОДИ. Заморожені ягоди такі ж поживні, як і свіжі, тож вони вже давно перестали бути сезонним продуктом. Чорниця, полуниця, малина, ожина – усі ягоди підходять для сніданку. Вони мають низьку енергетичну цінність, але високий вміст клітковини, також містять корисні антиоксиданти. Дослідження Американської асоціації серця встановило зв’язок між споживанням антиоксидантів (які містять ягоди) та зниженням ризику серцевого нападу у молодих жінок.

НАСІННЯ ЛЬОНУ. Містить омега-3 жирні кислоти, білок і клітковину. Користь для здоров’я від насіння льону полягає у зниженні рівня холестерину в крові, поліпшенні чутливості до інсуліну, зниженні в крові рівня цукру і навіть захисті від раку молочної залози. Зернятами можна посипати йогурт або вівсяну кашу або ж додати їх у смузі. Важливо молоти або розтирати насіння. Якщо додати його до страви цілим – організм його виведе в незмінному вигляді.

ГРЕЦЬКИЙ ЙОГУРТ. Ще одне чудове джерело білків, що корисно споживати вранці. Він густий і кремовий, містить більше білка, ніж звичайний. Грецький йогурт багатий на кальцій і містить пробіотики, що допомагають підтримувати здоров’я кишечнику й імунну систему. У йогурт можна додавати ягоди і фрукти − буде і смачніше, і корисніше.

ЧАЙ. Чорний, зелений і білий чаї містять антиоксиданти. Хоча найкориснішим є таки зелений. Він здатен допомогти у боротьбі з зайвою вагою. Чаї містять аналоги кофеїну, проте їх менше, ніж у каві. Чай також сприяє підтриманню загального рівня гідратації людини.

ДОМАШНІЙ СИР. Сир багатий на білок і здатен прогнати голод так само ефективно, як і яйця. Цей продукт також містить вітаміни групи В, вітамін А і кальцій. Можна їсти його як окрему страву або змішувати його з чимось (наприклад, із перцем, зеленню, фруктами чи горіхами).

БАНАНИ. Це швидке і зручне доповнення до поживного сніданку. Вранці вони сприяють швидкому насиченню. Банани містять стійкий крохмаль. Його організм не перетравлює і тому він проходить через тіло без змін, що допомагає підтримувати здоров’я органів травлення. Нестиглі банани містять більш стійкий крохмаль, аніж стиглі. Дозрілі ж містять більше природних цукрів. Банани також є прекрасним джерелом калію, що може підтримувати артеріальний тиск у нормі. Ці фрукти гарно поєднуються з горіховим маслом, вівсянкою чи іншою кашею.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x