Кожний підопічний стаціонарних установ та будинків-інтернатів скористається своїм виборчим правом

Кожний підопічний стаціонарних установ та будинків-інтернатів скористається своїм виборчим правом

Про це повідомив на круглому столі за участі представників соціальної сфери та органів профспілки заступник директора Департаменту соціального захисту населення Сергій Могилей. Про це «Нова Доба» дізналася з власних джерел.

Національна єдність, порозуміння, а також виконання свого професійного обов’язку понад усе напередодні доленосних подій у країні – ось основні теми, які обговорювали представники зібрання.

– Враховуючи всю складність ситуації, в якій зараз опинилася наша країна, ми з вами не маємо морального права залишатися осторонь. Від нашої системної роботи, професійних дій багато в чому залежить стабільне проживання багатьох мешканців області.

Своєчасність виплат всіх видів соціальних допомог, субсидій, пенсій попри всі труднощі є і буде пріоритетним завданням для кожного службовця соціальної сфери, – сказав Сергій Володимирович.

Окремо він звернувся до керівників підпорядкованих Департаменту установ з проханням забезпечити виборче право їхніх підопічних, які перебувають у будинках-інтернатах та стаціонарних закладах області на належному рівні: «Виборчий процес у них повинен пройти спокійно, професійно та з дотриманням вимог виборчого законодавства».

Зроблені всі необхідні законодавчі та організаційні дії для того, щоб не тільки мешканці області, але й ті громадяни, які тимчасово проживають на Черкащині, мали доступ до здійснення свого виборчого права. Зокрема 99 осіб з інших регіонів України уже подали відповідні заявки.

У ході обговорення також зупинилися на забезпеченні виборчого права тих, хто не спроможний самостійно прийти та проголосувати на виборчі дільниці. Наразі в Черкаській області правом проголосувати на дому захотіли скористатися понад 25 тисяч осіб.

Усі присутні були запевнені, що обласна влада, громадські активісти Черкащини у координації з силовими відомствами працюють над реалізацією безпечного голосування та попередження провокацій 25 травня.

– Україна була, є і буде великою країною від Заходу до Сходу. Спільними зусиллями, працелюбністю та завзяттям ми зможемо побудувати сильну та заможну країну, – підсумував Сергій Могилей.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x