У Черкасах воїнам-захисникам хочуть пропонувати альтернативу: земельну ділянку або 100 тис. грн

У Черкасах воїнам-захисникам хочуть пропонувати альтернативу: земельну ділянку або 100 тис. грн

За надання за рахунок коштів міського бюджету одноразової матеріальної допомоги для вирішення соціально-побутових питань учасникам АТО, ООС, членам сімей загиблих учасників АТО, ООС, смерть яких пов’язана із захистом Батьківщини або виконанням обов’язків військової служби, проголосував Черкаський міськвиконком.

Згідно з затвердженими змінами до програми соціальної підтримки мешканців м.Черкаси, які забезпечують національну безпеку і оборону, відсіч і стримування збройної агресії Російської Федерації у Донецькій та Луганській областях, членів їх сімей та членів сімей загиблих громадян, які захищали державний суверенітет України, на 2019-2021 роки, цим категоріям громадян передбачать надання одноразової матеріальної допомоги в розмірі 100 тис. грн, повідомляють у Черкаській міській раді.

Як зазначається у пояснювальній записці до проекту рішення виконкому, право на отримання матеріальної допомоги мають учасники АТО, ООС, які не отримали безоплатно земельну ділянку, житло, або компенсацію за належні їм житлові приміщення.

Згідно з ухваленим порядком надання матеріальної допомоги, сумарний строк перебування учасників АТО, ООС безпосередньо у районах та у період проведення АТО та/або безпосередньо у районах та у період здійснення заходів із забезпечення національної безпеки і оборони, відсічі і стримування збройної агресії Російської Федерації у Донецькій та Луганській областях становить не менше 45 днів.
Цей проект рішення розробили на виконання протокольного доручення Черкаської міської ради від 23.05.2019 року за участю депутатської фракції у Черкаській міській раді «ПП Об’єднання Самопоміч», зокрема – депутата міської ради Миколи Фомича.

Під час обговорення питання директор департаменту соціальної політики Олег Гудзенко звернув увагу на те, що виплата зазначеної матеріальної допомоги не позбавляє таких осіб права після її отримання звернутися до органів місцевого самоврядування за отриманням земельної ділянки із земель комунальної власності, надання житла або компенсації за належне житло відповідно до законодавства України.

Заступник міського голови Юрій Ботнар також застеріг, що людина може отримати матеріальну допомогу, а потім написати заяву на отримання земельної ділянки. А заступниця міського голови Людмила Бордунос зауважила, що у випадку, якщо громадянин передумає і захоче-таки отримати земельну ділянку, він повинен буде повернути до бюджету отримані кошти.

Як зазначив міський голова Черкас Анатолій Бондаренко, нині у Черкасах немає необхідної кількості земельних ділянок для всіх бажаючих їх отримати АТОвців.

Для забезпечення цих компенсаційних виплат знадобиться близько 100 мільйонів бюджетних коштів на 2019 рік. На думку міського голови, їх можна буде виділяти поетапно. Кошти на надання матеріальної допомоги має передбачити в бюджеті міська рада.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x