На Черкащину незабаром повернеться спека

Про погодні перспективи розповів головний синоптик області.
Початок серпня не дошкуляє спекотними температурами. Лише два дні температури підвищувалися до +30..+32º, а в решту часу – комфортні +25..+27º. Позавчора холодний атмосферний фронт, що розкинувся з північного-сходу на південний-захід області, приніс на Черкащину дощі, грози та посилення вітру до небезпечних 15-17 м/с. 🔖Розподіл опадів був нерівномірний, найбільше дощу випало у Каневі та Золотоноші 9-5 мм, відповідно. На решті території лише до 2 мм. Дощі виявилися не ефективними для зволоження ґрунту та зниження високих показників пожежної небезпеки.
Черкащина опинилася у тиловій (холодній) частині північного циклону, а тому температури будуть дуже комфортними – без спеки та суттєвих опадів. Прохолодне атлантичне повітря продовжить надходити з північними вітрами і у вихідні. Температура повітря вночі +11..+16º, вдень +24..+29º.
А від опадів нас захистить антициклон, який із Західної Європи наближається до нашого краю. Лише Окремі Невеликі дощі можливі найближчої ночі.
На повернення спекотних +30º очікуємо з початку нового робочого тижня.
Тож у вікенд насолоджуємося чудовою погодою, відпочинком на природі чи за містом, щоб з новими силами поринути у трудові будні.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x