Понад 67 млн грн земельного податку сплатили черкащани

Понад 67 млн грн земельного податку сплатили черкащани

Цього року головне управління ДФС у Черкаській області направило платникам Черкаської області – фізичним особам – власникам майна 118 податкових повідомлень-рішень про сплату транспортного податку на суму 2,5 млн.грн., 33841 – про сплату податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки на суму 31,5 млн.грн. та 329265 про сплату земельного податку на 90 млн.грн. 2018 року фіскальна служба області направляла черкащанам 147 податкових повідомлень-рішень про сплату транспортного податку на суму 3,8 млн.грн., 36403 – про сплату податку на нерухомість на суму 30,3 млн.грн. та 384416 про сплату земельного податку на 83 млн.грн.

Із початку року на 24.07.2019 платники – фізичні особи Черкаської області сплатили 67,5 млн.грн. земельного податку; 8,3 млн.грн. – податку на нерухомість та 1,4 млн.грн. транспортного податку. Торік на цю дату було сплачено відповідно 74 млн.грн. земельного податку; 9,2 млн.грн. – податку на нерухомість та 1,5 млн.грн. транспортного податку.
Нагадаємо, за нормами Податкового кодексу України щороку до 1 липня ДФС направляє за місцем податкової адреси (місцем реєстрації) фізичної особи – власника нерухомості та/або землевласника та/або власника транспортного засобу, який оподатковується, податкове/податкові повідомлення-рішення про сплату суми/сум відповідного податку з зазначенням платіжних реквізитів.

Особи, які отримали податкове повідомлення-рішення:
1) зобов’язані сплатити податок згідно отриманого податкового повідомлення-рішення – протягом 60 днів з дня його отримання. Тобто, для громадян, які отримали до 1 липня 2019 року від органів ДФС податкове/ податкові повідомлення рішення останній день сплати податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, транспортного та земельного податку – 29 серпня 2019 року;
2) мають право знати, яким чином нарахований податок та у разі незгоди з обрахунком, звернутися з письмовою заявою до ДФС для проведення звірки даних, підтвердження права на пільги (якщо такі є), пред’явлення документів про факт відсутності об’єкта оподаткування у звітному році тощо. Якщо платник правий, то попереднє податкове повідомлення-рішення скасується.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x