Рятувальники закликають не провокувати пожежі в природних екосистемах (ВІДЕО)

Рятувальники закликають не провокувати пожежі в природних екосистемах (ВІДЕО)

З метою попередження виникнення численних пожеж на відкритій території, фахівці Управління ДСНС посилюють роз\’яснювальну роботу з громадянами через профілактичні рейди за участю правоохоронців, представників місцевого самоврядування та засобів масової інформації, під час яких закликають населення не провокувати пожежі у природних екосистемах. Про це інформує пресслужба ДСНС України в Черкаській області.

Подвірні обходи, під час яких рятувальники нагадують населенню про необхідність дотримання вимог пожежної безпеки під час господарювання на відкритих територіях і присадибних ділянках, відбуваються в кожному районі області.

Шановні громадяни!

Служба порятунку наголошує на суворому дотриманні правил пожежної безпеки!

Перш за все, не можна розводити та залишати багаття у лісовій зоні під час пожежонебезпечного періоду!

Не слід випалювати суху траву та сміття на присадибних ділянках, розводити відкритий вогонь поруч із господарчими будівлями, а також залишати недопалки та сірники на сухій трав’янистій підстилці.

Пам\’ятайте, що спалювання сухостою може спричинити тяжкі наслідки, такі як руйнування родючого шару ґрунту, загибель тварин а також неконтрольоване поширення вогню!

Крім цього, згідно із статтею 77-1 Кодексу України про адміністративні правопорушення, за такі дії громадяни мають нести адміністративну відповідальність.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x