Пенсійний фонд впровадив послугу «е-пенсія»

Пенсійний фонд впровадив послугу «е-пенсія»

Про призначення пенсії в «один дотик» через веб-портал розповідає начальник Черкаського відділу обслуговування громадян № 1 Тетяна Базяк.

В Україні почав працювати сервіс «е-пенсія» ‒ нова модель звернення громадян за призначенням пенсії через веб – портал електронних послуг Фонду.
Людина може самостійно подати через наш портал всі документи, які необхідні для отримання пенсійного забезпечення. І відповідно звернутися у Пенсійний фонд, коли їй прийде відповідна СМС, та отримати посвідчення.
Для того, щоб подати заяву онлайн, потрібно зареєструватися на веб-порталі електронних послуг, а далі дотримуватись інструкцій: заповнити відповідну анкету, завантажити відповідні документи, підписати заяву електронним підписом і відправити до Пенсійного фонду України. На опрацювання заяви відведено 10 днів.

За результатами розгляду заяви протягом 10 днів надходить інформаційне повідомлення чи то про результати призначення пенсії, чи то про те, що необхідні додаткові документи чи, можливо, якісь інші нюанси.
Впровадження такої системи спрощує взаємодію громадян із Пенсійним фондом України, дозволяє зменшити витрати часу осіб, які звертаються за призначенням пенсії забезпечує максимально комфортні умови для отримання послуг, не виходячи з дому.
На веб-порталі електронних послуг Пенсійного фонду України працює низка сервісів для пенсіонерів, застрахованих осіб та страхувальників.

Це зокрема:
– налаштування послуги безкоштовного СМС-інформування ( щодо призначення/ перерахунку пенсії; сплати страхових внесків роботодавцем та страхового стажу особи);
– отримання довідок, достовірність яких підтверджуються QR – кодом ( про розмір сплачених внесків ( форма ОК – 5), витяг із реєстру застрахованих осіб, довідка про розмір пенсії);
– отримання застрахованими особами через особистий кабінет інформації про страховий стаж та щомісячні відрахування єдиного соціального внеску роботодавцем;
– кабінет страхувальника, через який можна отримати інформацію стосовно сплати єдиного внеску, в тому числі заборгованості, а також електронні «Довідки про страховий стаж» працівників для розрахунку суми виплати за час тимчасової непрацездатності.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x