У Красенців відбулося Свято богатирської сили

У Красенців відбулося Свято богатирської сили

Вчора в селі Красенівка Чорнобаївського району розпочалося масштабне Всеукраїнське свято богатирської сили на призи пам’яті Івана Максимовича Піддубного. Тож на свято з’їхалися спортсмени з різних куточків України, щоб позмагатися на цьому святі між собою. Не завадила й погода, адже хоч і накрапало, та людей зібралося на святі багато. Про це повідомляє \”Прочерк\”.

Присутні були як політики, спортсмени, так і духовенство. Так, зокрема, й начальник Головного управління Національної поліції в Черкаській області Валерій Лютий зазначив, що про нашого земляка чув ще задовго до того як потрапив на роботу на Черкащину.

Тут, на святі, голова Черкаської ОДА Ігор Шевченко зазначив, що декілька років свято не відвідував через роботу за кордоном, але до того, як виявилося, часто тут бував з друзями.

– І мені приємно тут зараз перебувати, бо дійсно позитивне свято, яке нас об’єднує, такі постаті прославляють Україну і на таких святах культивується сила духу і міць! – зазначив голова ОДА та побажав підростаючому поколінню, щоб серед них виростали Піддубні й надалі.

Олімпійський чемпіон Андрій Хіміч, що, попри поважний вік, також взяв участь в відкритті свята, зазначив, що лиш вчора вночі замислювався, а скільки б разів наш український борець був би чемпіоном, якби брав участь в олімпіадах?

– Думаю, як мінімум, десять разів, – сказав Андрій Хіміч.

До речі, саме Хіміч передав олімпійський вогонь на свято борцеві з Маріуполя Євгенію Советі, який і запалив його на п’єдесталі. Жан Беленюк — український борець греко-римського стилю у ваговій категорії до 85 кг, призер Олімпійських ігор звернувся до гостей свята з телеекрану. Він побажав успіхів всім присутнім в Красенівці спортсменам.

У цілому свято було багатогранним, адже тут, окрім, власне, боротьби, були також конкурси танцю, змагання силачів, виступи спортивних та танцювальних колективів, діяла ярмарка, лотерея тощо.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x