У Моринцях проходить «Ше.Фест» (ВІДЕО, ПРЯМА ТРАНСЛЯЦІЯ)

У Моринцях проходить «Ше.Фест» (ВІДЕО, ПРЯМА ТРАНСЛЯЦІЯ)

Цими вихідними, 17—18 серпня, на батьківщині Тараса Шевченка — у селі Моринці вшосте зібралися учасники фестивалю «Ше.Фест». Це некомерційний, волонтерський та безалкогольний фестиваль. Його створили для популяризації творчого спадку й постаті Тараса Шевченка як митця, мислителя, борця за свободу українського народу, актуалізації його творчості для сучасного суспільства, і зокрема молоді, через музичний, літературний, театральний та художній перформанс.

На офіційному каналі фестивалю в Ютуб можна переглянути онлайн трансляцію з музичної сцени фестивалю.

Перший день (запис) :

Другий день (пряма трансляція):

Щодо самої програми, то для відвідувачів тут вдень і вночі працювали локації. На Просвітницькій галявині відбулися гутірки з відомим казкарем Сашком Лірником, Василем Шклярем, Богданом Бенюком, музичні виступи гуртів «Сонце в кишені», «Джулай 8», лекції, поетичний Ше.Батл, благодійний Ше.Аукціон, презентація книжки та фільму «Тарас. Повернення» та багато іншого.

Ідея фестивалю — оновлення і популяризація постаті Шевченка. Від початку і донині організатори прагнуть зробити так, щоб Тарас Григорович був завжди модний і актуальний, так само, як і його творчість. «Ше. Fest» — це фестиваль, де кожен може побачити в Шевченкові не лише звичний образ пророка, а й бунтаря, неформала своєї епохи і водночас — надзвичайного генія. Українського і сучасного, близького та зрозумілого кожному.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x