Заборгованої заробітної плати в області стало менше на понад 20 млн грн

Заборгованої заробітної плати в області стало менше на понад 20 млн грн

Про це повідомили в ході чергового засідання тимчасової комісії ОДА з питань погашення заборгованості із заробітної плати (грошового забезпечення), пенсій, стипендій та інших соціальних виплат. Комісію провели під головуванням першого заступника очільника області Тараса Висоцького спільно з представниками обласних управлінь Пенсійного фонду, Фіскальної служби, Держаудитслужби, ДВС, Держпраці та ін.

– У цілому з початку року вдалося зменшити заборгованість із заробітної плати в області на 21,5 млн грн, у результаті чого на початок серпня вона становила вже 37 млн грн. І саме 20,1 млн грн знизили на економічно активних підприємствах, – пояснює перший заступник. – Я зауважу, майже 60 % загального боргу припадає якраз на економічно активні підприємства. Відтак продовжуємо роботу комісії задля пошуку та ухвалення ефективних рішень і шляхів, що допоможуть поліпшити ситуацію.

Як повідомив директор Департаменту соціального захисту населення ОДА Руслан Чикало, значне зменшення загальної суми боргу за цей період відбулося завдяки повному погашенню боргів на ТОВ «Разек Черкаси» (824,1 тис. грн), зменшили на 1,8 млн грн й у Звірогосподарстві Черкаської облспоживспілки, а також на ПАТ «Азот» – 24 млн грн. На останньому, між тим, лишається невиплачених боргів у сумі 1,1 млн грн. Тож, Тарас Висоцький запропонував комісії звернутися листом до керівництва підприємства про необхідність обов’язкового дотримання графіку реструктуризації боргів до Пенсійного фонду, а також рекомендував відповідним службам щомісячно до кінця року контролювати виконання графіку.

Водночас члени комісії повідомили, що у відділі освіти Лисянського району виник борг у майже 800 тис. грн. Вирішуватимуть це питання в районному центрі завтра – під час розширеного засідання під головуванням Тараса Висоцького.

Цього дня члени комісії надали рекомендації щодо зменшення заборгованості керівникам, арбітражним керуючим таких підприємств-боржників області, як: ДП «Підприємство державної кримінально-виконавчої служби України №62», Представництво «АТ «Конструкторське бюро навігаційних систем», КП «Облпаливо» Черкаської обласної ради та ДП «Черкаський облавтодор» ВАТ «ДАК Автомобільні дороги України».

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x