Майже 1,5 тисячі черкащан скористалися онлайн сервісом «Моя професія: консультаційна мережа»

Майже 1,5 тисячі черкащан скористалися онлайн сервісом «Моя професія: консультаційна мережа»

Для Черкащини як і країни в цілому актуальним залишається питання існуючого дисбалансу попиту та пропозиції на ринку праці. Кількість пропонованих вакансій не співпадає з кількістю пошукачів роботи та їх професійно-кваліфікаційний склад не відповідають пропозиціям роботодавців у професійному розрізі. З метою виправлення такої ситуації та запобігання безробіття в майбутньому проводиться, профорієнтаційна робота, насамперед, із шкільною молоддю.

Фахівці з профорієнтації орієнтують молоду людину у світі професій, розповідають, які професії затребувані в регіоні. Завдяки проведенню профдіагностичного тестування є можливість виявити нахили, здібності особи. Повідомляють в Черкаському ОЦЗ.

Серед нового, що було впроваджено в діяльності служби зайнятості є функціонування Платформи з профорієнтації та розвитку кар’єри. Платформа дозволяє особам, в першу чергу молоді, безкоштовно у дистанційному форматі без відвідування служби зайнятості, продіагностувати власні схильності, здібності, краще зрозуміти свої професійні інтереси. На Платформі є тести для виявлення, так званих, Soft Skills. Наприклад, тест на тайм-менеджемент, на комунікабельність, на вміння працювати у команді, на стресостійкість та інші навички, які на сьогодні необхідні на будь-якій роботі.

Використовуючи онлайн сервіс «МОЯ ПРОФЕСІЯ: консультаційна мережа», можна пройти тестування у онлайн форматі будь-якому зареєстрованому користувачеві, починаючи з 14 років. Сервіс допоможе визначитись з вибором професії чи сфери діяльності. Бажаючі можуть пройти тестування онлайн в зручний час і за його результатами проконсультуватись у фахівців та отримати комплексний звіт щодо вибору професії чи сфери професійної діяльності. На цей час відповідним сервісом скористалося майже 1,5 тис. осіб, в тому числі більше 1 тис. учнів.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x