У школах Кам`янщини відновлять роботу буфети

На Кам`янщині готуються до початку нового навчального року. Аби забезпечити дітям якісне та сучасне шкільне харчування, було організовано семінар-навчання для освітян та технологів шкільного харчування, кухарів і медичних сестер загальноосвітніх навчальних закладів району.

Говорили про матеріально-технічне забезпечення торгово-виробничих процесів, організацію роботи з питань раціонального харчування, профілактику гострих кишкових інфекцій та харчових отруєнь серед школярів.

 

Втім основним питанням семінару стало започаткування впровадження оновленої та різноманітної продукції для шкільних буфетів.

Начальник Кам’янського районного управління ГУ Держпродспоживслужби в Черкаській області Тетяна Василенко зазначила:

– Розроблено комплексно-цільові програми організації харчування учнів відповідно до вимог. Там запроваджено більш якісну та різноманітну, а головне корисну буфетну продукцію. 

 

Зокрема асортимент буфетного харчування згідно з нормативною документацією має включати:

-фрукти, цитрусові (нектарин, виноград, персик, ківі), овочі,тропічні фрукти, ягоди – натуральні порційні;

-соки овочеві, фруктові, плодово-ягідні, нектари та сокові напої промислового виготовлення в склотарі;

-молоко та кисломолочні напої (промислового виготовлення);

-різноманіття бутербродів (хліб з маслом, медом, повидлом, сиром, котлетою);

-салати зі свіжих та варених овочів;

-борошняні дріжджові і листкові вироби (ватрушки, пиріжки, булочки) і кондитерські вироби (печиво, вафлі, мармелад і зефір).

Керівництво відділу освіти Кам`янської райдержадміністрації домовилися спільно з технологом скоординувати вищезазначений асортимент буфетної продукції задля оптимального та доступного харчування учнів старшої ланки. Адже харчування школярів 1-4 класів безкоштовне, на відмінну від учнів 5-11 класів, які обідають за власні кошти

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x