«Смачний» гід: їжа не лише, щоб жити! Львів

Франція – круасани, Бельгія – вафлі, Німеччина – ковбаски… Традиційно. Просто. Смачно! А чи знали ви, що Брюссель – рай для шанувальників картоплі фрі, а устриці чудово смакують у Львові? Сьогодні я ділюся з вами справжніми гастрономічними відкриттями з популярних туристичних міст, що вже встигла відвідати.

Львів, Україна

Навчаючись у львівському виші, я спробувала там чимало смаколиків. Львів – це Угорщина, Польща, Париж, Прага, Брюссель… все в одному флаконі! Із власного досвіду раджу до обов’язкової дегустації – устриці, їх там продають майже на кожному кроці. Крім того, на проспекті Свободи є декілька винних кнайп ( кнайпа- по-львівськи кафе, бар), де морські делікатеси можна запити келихом хорошого і не дорогого вина.
Для любителів супів – обов’язково спробуйте грибний суп (зупа). Особливо взимку ця страва стане чудовим доповненням вечора з родиною чи друзями.
Для студентів (дешево та сердито) цікаво буде скуштувати страви модної нині азіатської кухні. На проспекті Свободи можна спробувати непогану китайську локшину і незвичні напої тайської кухні.
Хот-дог по-українськи? Будь ласка. Із кров’янкою і карамелізованою грушею. Можливо, звучить доволі дивно, але насправді дуже смачно.
І як же без десерту? Побувати у Львові і не спробувати традиційний галицький штрудель у знаменитій львівській «Цукерні»? Печені яблука – популярний у Львові десерт, їх подають з різноманітними соусами. А смак львівського сирника з грушами ви точно не зможете забути! Втім, як і я.
Спробувати сало в шоколаді. Так-так, це дійсно сало в шоколаді. За рахунок того, що сало несолоне і має ніжний нейтральний смак, воно непогано поєднується із шоколадом. Так!
Кава. Обов’язково раджу завітати до Львівської копальні кави, і замовити там горнятко \”Запаяної кави\”. А розшукати там стіл стане справжнім квестом, адже кав’ярня розташована під землею (там навіть видають при вході захисні каски). Лише уявіть: темрява, рок-музика і запах кави. Ідеально! Там же можна придбати кавові сувеніри й книжки.

Далі буде.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x