«Смачний» гід: їжа не лише, щоб жити! Ополе, Польща

Ополе, Польща

Ополе – це невелике затишне містечко з дуже красивою інфраструктурою та зручною транспортною розв’язкою. Ці висновки зробила моя подруга Інна, котра живе там вже більше двох років. Проте найдивніше те, що старе місто, воно ж центр міста, просто майоріє різноманітними ресторанами, кафе і пабами.
– М’ясо – це основний інгредієнт польської кухні. Через це після переїзду, я дуже довго не могла знайти щось до смаку, адже я не поціновувачка м’яса. А \”тут воно усюди і скрізь\”, як каже моя подруга Інна. Для себе я виділила традиційну і смачну страву «бігос» – на основі капусти з додаванням овочів, грибів, шматочків ковбаси і копченого м’яса. Також спробуйте \”кашанку\” – смажені або печені шматочки ковбаси, приготовані із гречаної каші з кров’ю (хоча це якраз зовсім не моє, але спробувати варто).
За рекомендаціями Інни, у Польщі обов’язково слід спробувати білу ковбасу. Найчастіше її подають з кислим огірком як закуску до пива. Цю невибагливу страву продають у всіх магазинах за дуже привабливими цінами.
Суп, а точніше Zupa (зупа), – ще одна страва польської кухні, яку не треба оминати увагою. Найпоширеніші супи там: Żurek – журек: на хлібній заквасці, з картоплею, ковбасою чи яйцем, іноді суп подають у хлібному батоні. В середньому ціна за такий супчик може скласти від 20 zł до 30 zł. Kapuśniak – капусник: на основі квашеної капусти, Zupa ogórkowa – суп з огірків: головна складова частина – квашені огірки. Zupa pomidorowa – суп з помідорів: з помідорами, рисом або локшиною.

Далі буде.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x