Три ОТГ Черкащини візьмуть участь в загальноукраїнському проекті

Три ОТГ Черкащини візьмуть участь в загальноукраїнському проекті

Леськівська, Сагунівська та Червонослобідська ОТГ Черкаського району визнані одними з кращих з-поміж громад України та увійшли до переліку учасників загальнонаціонального проекту «Розвиток соціальної згуртованості в Україні шляхом посилення регіонального та місцевого соціального захисту внутрішньо переміщених осіб, ветеранів та інших осіб, які постраждали від конфлікту». Про це інформують у Черкаському обласному контактному центрі.

Конкурс для ОТГ, покликаний поліпшити систему надання соціальних послуг в тергромадах, організувала і провела неурядова організація «Stabilization Support Services» за підтримки посольства Великої Британіїв Україні. Прийом заявок тривав до 11 серпня. Потому конкурсна комісія відбирала кандидатів на перемогу.

Відібрані ОТГ братимуть участь у тренінгах з вивчення методології проведення оцінки потреб надання соціальних послуг в межах об’єднаних територіальних громад, розроблятимуть та/або оновлюватимуть соціальні паспорти та упроваджуватимуть рекомендації щодо впровадження соціальних послуг у громадах, розроблених експертами/ками програми та ін.

Заступник голови облдержадміністрації Костянтин Омаргалієв зазначив, що відібрані для участі у проекті громади Черкащини – ще й одні з найактивніших у своїй діяльності.

– В умовах сьогодення це справді вагомий здобуток і красномовний показник того, що люди працюють саме для людей, переймаються їхніми проблемами і продуктивно їх вирішують, – зазначив посадовець. – А це дорогого варте. Людяність – ось той фундамент єдності, на якому тримається кожен народ, кожна нація. Варто всім розуміти, що в умовах децентралізації та впровадження реформ державного управління об’єднаним територіальним громадам доводиться проходити серйозну організаційну трансформацію. Але, як показує практика, громади, які адаптувалися до віянь часу та нововведень, зараз активно розвиваються, підвищуючи рівень життя населення.

Директорка Черкаського обласного контактного центру, радниця з питань ВПО в Черкаській області Лариса Ходаковська зазначила: «Наша установа плідно співпрацює з ОТГ області з самого початку створення кожної з них, на стартовому етапі. Добре знаємо і нагальні питання громад на місцях, і їхню проблематику. Щиро дякую всім громадам, які долучилися до такого справді соціально значущого проекту, і вітаю переможців. А те, що серед них є найкращі, – це гарний взірець і визнання того, що територіальні громади Черкащини мають достатній потенціал для подальшого розвитку і демонструють свою згуртованість. У рамках загальнонаціонального проекту плануємо й надалі взаємодіяти в ракурсі налагодження ефективної комунікації між виконавчими органами на місцях та центральними органами влади».

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x