Найбільше вакансій на Черкащині у сільському господарстві (СТАТИСТИКА)

Найбільше вакансій на Черкащині у сільському господарстві (СТАТИСТИКА)

У Центрі зайнятості поінформували про найбільш затребувані професії. Із початку 2019 року роботодавці Черкаської області поінформували обласну службу зайнятості про наявність 26 712 вакансій. За видами економічної діяльності: 33,8% вакансій пропонують у сільському господарстві, 18,9% – на підприємствах та установах переробної промисловості, 12,7% – в оптовій та роздрібній торгівлі. Про це інформує відділ статистики та прогнозування ОЦЗ.

За професійними групами: найбільший попит роботодавців спостерігається на робітників із обслуговування, експлуатації та контролю за роботою технологічного устаткування та машин, на представників найпростіших професій, сфери торгівлі та послуг.

У розрізі професій найбільший попит роботодавців спостерігається серед водіїв автотранспортних засобів, трактористів-машиністів сільськогосподарського виробництва, трактористів, дорожніх робітників, водіїв навантажувача, робітників з обслуговування та експлуатації обладнання, токарів, операторів лінії у виробництві харчової продукції, серед кваліфікованих робітників із інструментом – на слюсарів-ремонтників, швачок, електрогазозварників, бетонярів, робітників із комплексного обслуговування будинків, мулярів, оброблювачів птиці, малярів, електромонтерів тощо.

Також затребувані працівники сфери торгівлі та послуг (продавці продовольчих та непродовольчих товарів, продавці-консультанти, кухарі, охоронники, офіціанти, бармени, молодші медичні сестри, помічники вихователя, перукарі тощо).

Серед кваліфікованих робітників сільського та лісового господарств, риборозведення та рибальства найбільш затребувані рибалки прибережного лову, робітники на лісокультурних роботах, робітники з комплексного обслуговування сільськогосподарського виробництва, оператори машинного доїння, тваринники, овочівники, плодоовочівники, лісоруби, птахівники.

Лишається високим попит на професіоналів та фахівців із досвідом роботи: бухгалтерів, агрономів, вчителів закладів загальної середньої освіти, економістів, а також сестер медичних.

Серед найпростіших професій найбільш затребувані підсобні робітники, прибиральники службових та виробничих приміщень, вантажники, укладальники-пакувальники, контролери енергонагляду.

Станом на 1 серпня 2019 року в базі обласної служби зайнятості налічувалося 1199 вакансій. Крім того, у базі даних служби містилася інформація про 669 пропозицій роботи, отриманих із інших джерел.

Середній розмір заробітної плати у вакансіях становив понад 5,9 тис. грн. (на відповідну дату 2018 року – 5,1 тис. грн.), у 78,2% вакансій розмір заробітної плати – вище мінімальної.

За професійними групами, середній розмір оплати праці у вакансіях для законодавців, вищих державних службовців, керівників становив 7,6 тис. грн, для професіоналів – 6,3 тис. грн, для фахівців – 5,8 тис. грн, для кваліфікованих робітників з інструментом – 6,6 тис. грн, для робітників з обслуговування та експлуатації устаткування і машин – 6,4 тис. грн, для технічних службовців – 5 тис. грн, для працівників найпростіших професій – 5,3 тис. грн, для працівників торгівлі та послуг 4,7 тис. грн, для кваліфікованих працівників сільського господарства – 6 тис. грн.

Найвищий розмір оплати праці станом на 1 серпня пропонують у вакансіях для командира повітряного судна (літака, вертольота) 30 тис. грн, заступника директора 19,5 тис. грн, в’язальника схемних джгутів, кабелів та шнурів, фарбувальника (виробництво текстилю) по 15 тис. грн, апаратника круп’яного виробництва 14,9 тис. грн, бортмеханіка 14 тис. грн, лікаря з медицини невідкладних станів, інспектора прикордонної служби, ізолювальника з термоізоляції по 12 тис. грн, налагоджувальника устаткування у виробництві харчової продукції 11,3 тис. грн, майстера будівельних та монтажних робіт 11 тис. грн.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x