Корсунські лісівники цьогоріч висадять 100 гектарів лісів

Корсунські лісівники цьогоріч висадять 100 гектарів лісів

Цьогоріч у Корсунь-Шевченківському лісгоспі планується провести лісовідновлення на загальній площі 100 гектарів, із них навесні заліснять площу 80 гектарів. Буде проведено сприяння природному відновленню лісу на загальній площі 1 гектар та лісорозведення на площі 2 гектари на землях державного лісового фонду. Про це повідомляють в обласному управлінні лісового та мисливського господарства.

Під час запланованих лісокультурних робіт навесні корсунь-шевченківські лісівники створять 41 гектар культур сосни звичайної та 39 гектарів культур листяних порід. Для цього буде використано 210 тисяч сіянців сосни звичайної, 16 тисяч штук сіянців дуба звичайного, 8 тисяч штук сіянців горіха чорного та 39 тисяч штук сіянців супутніх порід. Також лісові культури будуть створюватись й шляхом висівання лісового насіння. Для цього використають близько 3000 кг насіння основних та супутніх порід. Усі площі Корсунь-Шевченківського лісгоспу заліснять з власноруч вирощеного та заготовленого посівного й посадкового матеріалу.

Лісовідновлювальні роботи будуть проводитися, як ручним, садіння під меч Колесова, так і механізованим способами. При цьому механізовані роботи складатимуть не менше тридцяти відсотків.

Для якісного проведення весняних лісокультурних робіт на підприємстві, як і в попередні роки, використовують оптимальні для місцевості методи підготовки грунту (бронування та глибоке безвідвальне рихлення грунту). Також проводять обробіток забур’янених злаковими площ гербіцидами. Наразі підготували вже 40 гектарів, на яких, при настанні сприятливих кліматичних умов, першочергово стартуватиме весняна лісокультурна кампанія.

За словами корсунь-шевченківських лісівників, перед висадкою на лісові ділянки верхня частина посадкового матеріалу буде оброблятися фунгіцидом, а коренева система – інсектицидом та абсорбентом. Це дасть можливість у перший рік досягти більшої стійкості рослин до захворювань та уникнути пошкодження кореневої системи шкідниками, й у такий спосіб досягти максимальної приживлюваності.

Навесні корсунь-шевченківські лісівники планують висіяти в розсадниках на загальній площі 0,8 га 11 видів насіння деревних порід, а саме: 51,5 кг – сосни звичайної, 8,5 кг – сосни кримської, 3 кг – ялини звичайної, 2 кг – модрини європейської, 4270 кг – дуба звичайного та дуба бореального, 4 кг – гледичії, 5 кг – черемхи пізньої, 6 кг – липи дрібнолистої, 2168 кг – горіха чорного та горіха грецького.

Аби забезпечити потреби населення у широкому виборі декоративного посадкового матеріалу, на підприємстві налічується більше трьох тисяч штук стандартних саджанців декоративних порід, серед яких: самшит вічнозелений – 2400 штук саджанців, туї різних видів – 300 штук саджанців, ялівець – 300 штук саджанців, лимони – 250 штук та інші.

Наразі в теплиці Корсунського лісництва йде обрізування цитрусових, вже пересаджено в контейнери 250 штук укорінених живців лимонів Мейєра та закладено 500 штук живців лимонів для зеленого живцювання. А ще на підприємстві планують створити плантацію новорічних ялинок площею 2 га, де буде висаджено 10 тисяч штук сіянців сосни звичайної та сосни кримської.

Нині ж на підприємстві триває процес переробки шишок, загалом планують переробити 5500 кг шишок сосни звичайної, в результаті чого отримати близько 55 кг чистого насіння.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x