16 громад Черкащини вже неплатоспроможні

16 громад Черкащини вже неплатоспроможні

67 територіальних громад планують створити на Черкащині. Саме таку кількість передбачає Проект перспективного плану формування території Черкаської області. Це при тому, що 16 громад Уряд уже визнав неспроможними. Було ухвалення рішення про їхнє об’єднання, приєднання до них інших населених пунктів задля укрупнення. Про це повідомляє власний кореспондент «Нової Доби».

– Не може громада, що налічує більше тисячі людей, витрачати на апарат управління 2 мільйони гривень. Громади, які були сформовані, утворилися завдяки діяльності ініціативних груп, – зазначив заступник голови Черкаської ОДА Роман Карманнік.

За його словами , точки напруги були в Канівському, Уманському районах, в Хлистунівській ОТГ. Нині проект перспективного плану на стадії обговорення. Опісля його винесуть на розгляд та затвердження Уряду.

– Сказати, що це ідеальний план, я б не сказав, що це так, – заявив сьогодні на пресконференції голова Черкаської облдержадміністрації Роман Боднар. – У нас був вибір: або ми ламаємо через коліно, або даємо людям право вибору. Ми ухвалили рішення дати можливість спробувати громадам середньої спроможності вести свою діяльність, спробувати. Якщо їх влаштує такий бюджет розвитку, за який вони зможуть тільки займатися благоустроєм та міняти лампочки, то добре. Якщо вони замисляться, то будуть шукати спроможніші громади. Цей процес має бути еволюційним.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x