Свято моди і танцю провели у Перт Амбої

Свято моди і танцю провели у Перт Амбої

Українська католицька церква Святого Успіння (парох о. Іван Турик) і Школа танцю «Надія» (керівник Надія Лемеґа) у місцевій школі в Перт Амбої‚ Нью-Джерзі‚ 9 лютого влаштували фестиваль «Барви України», в основі якого був показ історичного народного одягу різних реґіонів України, які надала відома мисткиня одягу Оксана Парута, лавреатка і фіналістка багатьох конкурсів моди, відомого українського конкурсу «Печерські каштани».
Н. Лемеґа органічно поєднала показ з виконанням народних танців тих реґіонів, які були представлені у народних шатах. Програму вели Н. Лемеґа і Анна Кукуруза.

Свято моди і танцю провели у Перт Амбої

Участь у святі взяли працівники Генерального консульства України в Ню-Йорку – консул Ілона Лапа з дочкою Міланою, віце-консул Володимир Кравців з дружиною Альоною, а також Вікторія Шуба і Юрій Овчаренко з дружиною Іриною.
Свято відкрив молитвою о. І. Турик. Моделями були учасники і учасниці шкіл танцю. До кожної колекції ведучі давали пояснення двома мовами адже у залі були не лише українці. Таким чином були показані зразки національного одягу Наддніпрянщини, Слобожанщини, Причорномор’я та Приазов’я, Поділля, Полісся, Опілля, Волині, Гуцульщини, Лемківщини, Буковини, Покуття та Закарпаття. В другій частині імпрезі на подіюм виходили також наймолодші учасники показу і це викликало велике захоплення публіки.

Свято моди і танцю провели у Перт Амбої

На сцені танцюристи з Перт Амбою та Байону показали танці «Ой, гоп гопака!», «Гай зелененький», «Сині оченята» (знову наймолодші), «Гарна господиня», «Волинські візерунки», «Плескач», бойківську польку, гуцульський і закарпатський танці, подільську весільну польку (вперше представлена композиція Н. Лемеґи), інші танці, а на завершення – традиційній гопак. Співали Мар’яна Стецьків та Діана Савчин.

Свято моди і танцю провели у Перт Амбої

Ведучі вручили подячну грамоту В. Кравціву, який надав велику допомогу на кордоні США при перевезенні одягу з України, а консул І. Лапа вручила подяки від Генерального консула Олексія Голубова Н. Лемізі, о. І. Турикові та іншим організаторам дійства. Серед таких організаторів і меценатів були звукорежисер Денис Урсу, мисткиня Ольга Міхневич, Юліан Чапля, Максим Костецький, Ярослав і Н. Лемеги, Майя Кодак, Нільсон Юсупов, компанії PK Construction (Петро Кукуруза), Wegmans, численні добровольці.

Свято моди і танцю провели у Перт Амбої

Відбулася льотерія творів мистецтва і подарунків. Діяла українська кухня. Було розгорнуто продаж вишиваних виробів О. Парути, модного взуття, сувенірів. Свої послуги пропонував Monmouth Medical Center.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x