Чи справді ЧНУ втричі переплатив за детектор брехні?

Чи справді ЧНУ втричі переплатив за детектор брехні?

Черкаську спільноту здивувала відеоновина, яка з᾿явилася на каналі «1+1». Журналісти з᾿ясували, що Черкаський університет купив поліграф за ціною 240 тисяч гривень. Справжня ж вартість апарата, якого в народі називають «детектор брехні», становить 70 тисяч. Автор сюжету вважає, що це прояв корупції в навчальному закладі. У ЧНУ ж мають власну версію.

Чи справді ЧНУ втричі переплатив за детектор брехні?

«Історія про випадок, який вказав на злочинну схему в цілому регіоні. Підприємець, який, зазвичай, ловить усіх на брехні, побачив, що продажна система обдурила його. У Черкасах університет вирішив купити для навчання студентів поліграф, але заплатив за нього не 70 тисяч гривень, як він насправді коштує, а 240 тисяч. І це був тільки початок клубка, – повідомляють у новинному сюжеті ТСН.

У Черкаському національному університеті з версією, яку пропонують журналісти не згодні.

«Для потреб психологічного факультету та навчально-наукового інституту економіки і права (спеціальність «Право») Черкаський національний університет імені Богдана Хмельницького 03.11.2019 оголосив тендер на закупівлю детектора брехні. Було подано 2 тендерні пропозиції: ФОП Дяк О.І. (вартість 240 000 грн) та ФОП Стрільчук О.С. (вартість 250 571 грн). Відповідно до рішення тендерного комітету університету переможцем став ФОП Дяк О.І., з яким 11.12.2019 було укладено договір № 452 про закупівлю детектора брехні. – пишуть на офіційному сайті ЧНУ.

Прилад закупили, але при встановленні виявлено приховані недоліки. За відсутності будь-яких зовнішніх пошкоджень передача даних із датчиків для вимірювання фізіологічних показників не здійснювалася.

Чи справді ЧНУ втричі переплатив за детектор брехні?

20.02.2020 комісія університету склала Акт про виявлення прихованих недоліків та направила претензію постачальнику. Згідно з листом від 24.02.2020 ФОП Дяк О.І. повідомив про неможливість усунення недоліків і зобов’язався повернути кошти на рахунок університету.

26.02.2020 кошти надійшли на рахунок університету. А 28.02.2020 кошти в сумі 240 000 грн повернені до державного бюджету.

Проректору з адміністративно-господарської діяльності, голові тендерного комітету університету Удовенку Ю. Г. за відсутність належного контролю щодо якості поставленого детектора брехні, неналежну перевірку поставленого обладнання наказом ректора від 28.02.2020 № 76-к оголошено догану.»

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x