Понад 200 тис. домогосподарств отримують субсидію у регіоні

Понад 200 тис. домогосподарств отримують субсидію у регіоні

У загальній структурі соціальної допомоги субсидія становить «левову частку» – 72 %. Із 2019 року вона надається населенню в грошовій формі. Про це повідомили в ході колегії Департаменту соціального захисту населення Черкаської ОДА.
Отримувачами субсидії є 200,6 тисячі домогосподарств області на суму понад 1,7 млрд грн. Зауважимо, з жовтня 2019 року в області забезпечили проведення монетизації пільг на житлово-комунальні послуги. Кількість отримувачів у грошовій формі на кінець року становила 54,5 тисячі осіб. За рік їм нарахували 344,3 млн грн.

Заступник директора Департаменту соціального захисту населення ОДА Олег Шимчук зазначив, що у 2020 році слід зосередити увагу на посиленні контролю за наданням соціальних виплат.
Під час колегії присутній на засіданні заступник Міністра соціальної політики України Віталій Музиченко наголосив на тому, що запровадження системи монетизації пільг і субсидій – одне з важливих торішніх утілень.
– Монетизація дає змогу громадянам самостійно керувати сумами допомоги, які їм по праву належать від держави. Тобто ми не купуємо нікому газ, не примушуємо використовувати воду, ми запроваджуємо цивілізований механізм, який каже: не можеш платити – держава тобі надасть безпосередню фінансову допомогу. Твоє ж завдання – раціонально її використовувати. Загалом трансформація соціальної сфери передбачає принцип «гроші ходять за людиною» та змогу людини застосовувати її на ті потреби, які вона вважає пріоритетними, – зауважив Віталій Музиченко.

Пан Віталій також наголосив на тому, що цьогорічний орієнтир щодо впровадження системи соціальної підтримки – встановити стандартні зрозумілі умови призначення допомоги малозабезпеченим особам, одиноким матерям. Відповідний законопроект вже ухвалили в першому читанні, очікують на ухвалення його в другому читанні, що дасть змогу уніфікувати підходи щодо надання допомоги та встановити зрозумілі критерії. Допомога має надаватись тим, хто не може працювати або працюючи, отримує малий дохід.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x