Черкаська ОДА підписала меморандум про співпрацю з Інституттом географії НАН України

Черкаська ОДА підписала меморандум про співпрацю з Інституттом географії НАН України

Удосконалюватиме систему просторового планування, впроваджуватиме у планувальні процеси передові європейські інструменти і технології Черкаська ОДА спільно з Інституттом географії НАН України. Відповідний Меморандум про співпрацю днями підписали в облдержадміністрації.
Від імені Інституту Меморандум підписали директор його Євгенія Маруняк та академік НАН України Леонід Руденко. Від імені ОДА завізував документ заступник очільника Черкащини Дмитро Ляшов. Про це «Нова Доба» дізналася в пресслужбі ЧОДА.

Меморандум передбачає поглиблення співробітництва з удосконалення просторового планування Черкащини на регіональному, субрегіональному та місцевому рівнях. Крім того, сприятиме у запровадженні сучасних інформаційних технологій для управлінських цілей.
Водночас учасники зустрічі разом з заступником директора Українського державного науково-дослідного інституту проектування міст «ДІПРОМІСТО» імені Ю. М. Білоконя обговорили сучасні підходи в управлінні розвитком територій. Зокрема щодо впровадження геоінформаційних технологій, розробки документів територіального планування, моделювання транспортно-логістичних систем, наповнення містобудівного кадастру.

Також провели зустріч з керівництвом Степанецької об’єднаної територіальної громади, де представили матеріали розробленого ландшафтного плану, подальша реалізація якого сприятиме забезпеченню збалансованого розвитку території громади, збереженню біологічного та ландшафтного різноманіття, адаптації до кліматичних змін.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x