Анальна тріщина! Діагностика та лікування!

Анальна тріщина! Діагностика та лікування!

Пацієнти, які скаржаться на біль в задньому проході й виділення крові, часто приписують ці симптоми геморою. Геморой, справді, досить поширене захворювання прямої кишки, однак не єдине з подібними симптомами.
Анальна тріщина знаходиться на третьому місці серед усіх захворювань прямої кишки.

Що таке анальна тріщина?
Анальна тріщина − це лінійний розрив довжиною, приблизно 1 см, на слизовій оболонці прямої кишки.
Постійний симптом захворювання – спазм анального сфінктера, який, виникаючи під час дефекації, може тривати кілька діб, аж до наступного акту дефекації. Саме цей симптом відіграє основну роль у патогенезі захворювання, замикаючи порочне коло, – біль викликає спазм сфінктера, спазм посилює біль і перешкоджає загоєнню тріщини.
Постійне травмування слизової оболонки і грануляційної тканини супроводжується кровотечами з ануса. Кровотеча зазвичай слабка (або прожилки крові на калових масах, або сліди крові на туалетному папері).

Чим небезпечне це захворювання?
По-перше, воно супроводжується дуже інтенсивними болями, що виникають на початку акту дефекації. Тривалі сильні болі змушують хворого затримувати дефекацію, що часто призводить до виникнення закрепів.
По-друге, через анальну тріщину може статися інфікування прямої кишки, що загрожує розвитком запалення.

Які причини виникнення хвороби?
Найбільш часті причини виникнення анальної тріщини: хронічні закрепи, травми слизової оболонки сторонніми предметами (в тому числі анальний секс), гострий геморой.

Яке лікування анальної тріщини?
Консервативне лікування анальної тріщини необхідно починати якомога раніше, аби уникнути ускладнень і неприємних відчуттів.

Медичний центр «ДокторПРО» спеціалізується на безопераційному лікуванні анальних тріщин та геморою.
Гострі анальні тріщини тут лікують за допомогою мазей. Це не аптечні мазі. Це унікальна фармацевтична розробка, що використовується тільки в мережі ДокторПРО та ОН Клінік, які практикують безопераційне лікування проктологічних захворювань. Мазь має знеболювальну та спазмолітичну дію. Вона сприяє швидкому загоєнню і має протизапальний ефект. У поєднанні зі строгим виконанням рекомендацій лікаря, правильним харчуванням, гігієною, та помірних фізичних навантаженнях і способу життя, препарат дає прекрасний терапевтичний результат.
Для лікування хронічних анальних тріщин застосовується радіохвильова терапія в поєднанні з консервативною. Процедура легко переноситься пацієнтом, відбувається в амбулаторних умовах.

Як дізнатися, що Вам загрожує: анальна тріщина або геморой?
Безумовно, для безпомилкового діагностування необхідно звернутися до проктолога.
І зробити це треба якомога швидше!

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x